IZJAVA O VARSTVU PODATKOV

Za to obdelavo podatkov v družbi Schachermayer Grosshandelsgesellschaft m.b.H. skrbi in je odgovorna:

Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.
FN 78652s, Deželno sodišče, Linz
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz

Odgovorna oseba v času zbiranja podatkov
Direktor mag. Gerd Schachermayer

Upravljavec podatkov
Če imate vprašanja v zvezi z varstvom vaših podatkov ali se z zbiranjem, obdelovanjem in uporabo vaših osebnih podatkov ne strinjate in želite temu ugovarjati, lahko vaš ugovor pošljete po e-pošti ali s pismom na naslov:
Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.
Koordinator za področje osebnih podatkov
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz
datenschutz@schachermayer.com

1. Splošno

Varstvo in zaupna obravnava vaših podatkov je za Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H. pomembna in resna naloga, zato se ravnamo izključno po najmodernejših varnostnih standardih. Podatke, ki nam jih zaupate in podatke, ki jih izbiramo, obdelujemo strogo zaupno in z njimi ravnamo odgovorno. To je tudi razlog , da vas seznanimo z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov (GDPR, Zakon o prilagoditvi in izvajanju zakonodaje o varstvu osebnih podatkov EU 2018).

2. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H. bo vaše osebne podatke in dokumente ali fotografije, ki jih boste naložili, zbirala in upravljala za namen obdelave in posredovanja podatkov v okvirju poslovnih odnosov z vami kot našim partnerjem (stranko, dobaviteljem), za pripravo izključno elektronsko sestavljenih dokumentov in arhiviranih dokumentov (na primer korespodenca).

V ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • Ime in priimek
  • Datum rojstva
  • Državljanstvo
  • Kontaktni podatki (naslov, naslov e-pošte, telefonske številke)
  • Podatki o naročniku in dobavitelju
  • Podatki o plačilih
Vedno ko boste obiskali našo spletno stran, se bodo podatki o vašem obisku po spletnem brskalniku posredovali in ohranili v protokolne mape, t.i. Server-Log-Files.

Ti podatki so:
  • IP številka vašega računalnika
  • Prepoznava uporabnika na spletni strani
  • Naslov obiskane strani
  • Datum in čas obiska strani
  • Izvirna URL, s katere je uporabnik dostopal do izbrane strani
  • Identifikacijska številka seje

3. Namen zbiranja podatkov

Glavni namen zbiranja podatkov za podjetje Schachermayer je, zagotoviti vam varno, učinkovito in osebno uporabo naših storitev. Osebne podatke zbiramo za naslednje namene:
  • pravilna izpolnitev pogodbe, izvedba naročila
  • prilagoditev, merjenje in izboljšanje storitev
  • razpoložljivost naših izdelkov in storitev
Vsi ti podatki izvirajo na eni strani iz vaših vnosov, če je treba, pa podatke zbiramo tudi iz javno dostopnih evidenc.

Podlaga za zbiranje vseh podatkov v zvezi s pravilno izpolnitvijo pogodbe je 1. odstavek (točka b) 6. člena GDPR.

Schachermayer se zavezuje, da bo vaše podatke obdeloval v skladu z načeli varstva osebnih podatkov po veljavni zakonodaji o varstvu osebnih podatkov.

4. Posredovanje podatkov, prenos podatkov v tretje države

Schachermayer ne posreduje osebnih podatkov tretjim. Tretjim jih posreduje le, če uporabnik izrecno privoli v posredovanje svojih osebnih podatkov tretjim, ali kadar je Schachermayer po zakonu dolžan posredovati te podatke.

Na podlagi prej navedenih predpisov posredujemo podatke samo naslednjim podjetjem oz. ustanovam, za navedene namene:
  • znotraj koncerna: obdelava podatkov izvaja-za vse družbe koncerna-centrala družbe
  • za hrambo osebnih podatkov uporabljamo računalniške oblake. Pri tem pa ne moremo izključiti možnosti, da bo ponudnik storitev v oblaku podatke hranil v tretjih državah. Hrambo podatkov zaupamo le ponudnikom računalniških oblakov, ki dokazljivo spoštujejo vse pogoje varstva osebnih podatkov in lahko dokažejo certifikacijo, kot je na primer EU-US Privacy Shield.

5. Piškotki in vtičniki

Schachermayer uporablja piškotke, da bi lahko individualno oblikoval in optimiral internetno izkušnjo in porabo časa uporabnika. Piškotki vsebujejo na primer informacije o vaših dosedanjih dostopih do določenega strežnika ali informacije o tem, katere ponudbe ste do sedaj pregledovali.
Piškotkov ne uporabljamo za to, da bi ogrožali programe ali naložili viruse na računalnik uporabnika. Glavni namen piškotkov je predvsem v tem, da lahko z njihovo uporabo pripravimo ustrezno ponudbo in omogočimo kolikor je le mogoče prijazno uporabo storitve.
Schachermayer zato trenutno uporablja le »sejne piškotke«, ki se na trdem disku uporabnika ne hranijo in se izbrišejo, ko zaprete brskalnik. Sejni piškotki se uporabljajo za zagotavljanje avtentičnosti dostopa in za Load-Balancing (izravnavo obremenitve strežnikov).

Uporaba piškotkov lahko kadarkoli zavrnete. To lahko običajno storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika ali z dodatnimi programi. Podrobneje o tem lahko preberete v brskalnikovi funkciji »pomoč« na spletni strani ponudnika. Če se boste odločili za zavrnitev piškotkov, lahko to zmanjša funkcionalnost strani, kar boste pri uporabi storitev mogoče opazili kot negativno izkušnjo.

Google Analytics

Na naši spletni strani uporabljamo Google Analytics, orodje za analizo spletnih strani družbe Google Inc. („Google“). Google Analytics uporablja »piškotke«, tekstovne datoteke, ki se hranijo na vašem računalniku in vam omogočajo analizo uporabe določene spletne strani. Informacije o vaši uporabi določene spletne strani, pridobljene s piškotki (vključno z vašim IP naslovom), se prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in se tam tudi hranijo. Google bo te informacije uporabil, da bi ocenil vašo uporabo spletne strani, izdelal poročila o aktivnosti na spletni strani za upravljavce spletnih strani in da bi lahko izvajal druge, z uporabo spletne strani in interneta povezane storitve.

Google bo te informacije posredoval tudi tretjim, če je tako določeno z zakonom, ali če je tretji te podatke obdelujejo po naročilu Googla. Google pa nikakor ne bo povezoval vašega IP naslova z drugimi podatki. Piškotke lahko z ustrezno nastavitvijo vašega brskalnika onemogočite: opozarjamo pa vas, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati izbrane spletne strani v polnem obsegu.

Z uporabo te spletne strani se strinjate s tem, da Google obdeluje vaše osebne podatke na prej opisan način in za prej naveden namen.

Facebookovi in Twitterjevi Social Plugis z uporabo »dvoklika«

Naša spletna stran uporablja Social Plugins (»vtičnike«) družbenih omrežij Facebook in Google+ ter mikrobloga Twitter. Te storitve ponuja podjetje Facebook Inc., Google Inc. in Twitter Inc. („ponudnik“). Facebook uporablja družba Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”).

Preglednico Facebookovih vtičnikov in njihovo obliko najdete tukaj:
https://developers.facebook.com/docs/plugins

Twitter upravlja družba Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA („Twitter“). Preglednico Twitterjevih vtičnikov in njihovo obliko najdete tukaj:
https://about.twitter.com/en_us/company/brand-resources.html

Da bi lahko še bolj zaščitili vaše osebne podatke ob brskanju na naši spletni strani, so vtičniki vključeni v stran s t.i. »dvoklikom«. Ta vključitev zagotavlja,, da se pri odprtju naše spletne strani, ki vsebuje take vtičnike, še ne vzpostavi povezava s strežniki Facebooka, Googla in Twitterja. Šele, če boste te vtičnike aktivirali, in s tem soglašali s prenosom podatkov, vam bo vaš brskalnik vzpostavil neposredno povezavo s strežniki Facebooka, Googla in Twitterja.

Vsebino posameznega vtičnika bo potem ustrezni ponudnik posredoval neposredno vašemu brskalniku in jo vključil na vašo stran. Z vključitvijo vtičnikov prejmejo ponudniki informacijo, da je vaš brskalnik poiskal določeno stran naše spletne ponudbe, tudi če pri določenem ponudniku nimate ustvarjenega profila ali pa ravno takrat niste prijavljeni. To informacijo (vključno z vašim IP naslovom) bo vaš brskalnik poslal neposredno strežniku ponudnika v ZDA in bo hranjena tam.
Če ste se povezali preko spletne strani družabnega omrežja, lahko ponudniki obisk naše spletne strani takoj povežejo z vašim profilom na Facebooku oz. Google+. Če ste uporabljali vtičnike, na primer z gumbom »všeč mi je« ali »twitaj«, bo ustrezna informacija prav tako neposredno posredovana strežniku ponudnika in tam shranjena. Poleg tega bodo informacije na družbenih omrežjih oz. na vašem Twitter računu objavljene in prikazane vašim stikom.

Podatke o namenu in obsegu zbiranja in nadaljnji obravnavi ter uporabi podatkov pri ponudnikih in vaše s tem povezane pravice in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti, boste našli v informacijah o varstvu podatkov posameznih ponudnikov.
Facebookov opomnik za varstvo osebnih podatkov: http://www.facebook.com/policy.php
Twitterjev opomnik za varstvo osebnih podatkov: https://twitter.com/privacy

Če ne želite, da Facebook ali Twitter zbrane podatke o vašem obisku na naši spletni strani neposredno povežeta z vašim profilom v trenutno storitev, se morate pred aktiviranjem vtičnikov iz te storitve odjaviti.

6. Hramba podatkov, dostop do podatkov in varnost podatkov

Vaše podatke bomo hranili do konca našega poslovnega sodelovanja oz. do izteka veljavnih garancijskih rokov, zastaralnih rokov in z zakonom določenih rokov hrambe. Hranili jih bomo tudi do dokončne rešitve morebitnih sporov, pri katerih bomo te podatke potrebovali kot dokaz.

Dostop do hranjenih podatkov imajo sodelavci Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H., ki so vključeni v reševanje spora.
Podatke zavarujemo tako, da nadzorujemo veljavnost pooblastil za vstop, da omogočamo vstop samo pooblaščenim osebam, in samo do podatkov, do katerih smejo dostopati, nadzorujemo vnose, prenose podatkov, naročil, razpoložljivost in odjave. Varnostne ukrepe stalno prilagamo tehnološkemu razvoju.

7. Vaše pravice

V skladu z veljavnimi pravnimi predpisi imate kot uporabnik in oseba, na katero se osebni podatki nanašajo, v nadaljevanju navedene pravice in možnosti za zaščito vaših osebnih podatkov. Za uveljavljanje vaših pravic se prosimo obrnite na:
Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.
Koordinator za področje osebnih podatkov
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz
datenschutz@schachermayer.com
  • Pravica do informacij (15. člen GDPR), 43f člen Zakona o prilagoditvi in izvajanju zakonodaje o varstvu osebnih podatkov EU 2018
    Lahko zahtevate informacije o tem, ali se vaši osebni podatki obdelujejo, in če se, kateri osebni podatki se obdelujejo. Imate tudi pravico do seznanitve z namenom obdelave vaših osebnih podatkov in pravnimi podlagami za tako obdelavo, o kategorijah uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, o razkritju osebnih podatkov tretjim in o trajanju hrambe osebnih podatkov.

  • Pravica do popravka in brisanja podatkov
    Lahko zahtevate, da se vaši napačni osebni podatki nemudoma popravijo oz. – ob upoštevanju namena obdelave podatkov-dopolnijo, lahko pa zahtevate tudi izbris vaših osebnih podatkov.

  • Pravica do omejitve obdelave podatkov
    Lahko zahtevate omejitev obdelave vseh vaših zbranih osebnih podatkov. Ti podatki bodo po datumu vložitve vaše zahteve za omejitev obdelave obdelovani samo še z vašo izrecno privolitvijo oz. za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

  • Prenosljivost podatkov (20. člen GDPR)
    Lahko zahtevate tudi neovirano in neomejeno posredovanje vaših zbranih osebnih podatkov tretjim osebam.

  • Pravica do ugovora (1. odstavek 21. člena GDPR)
    Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem imate pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov,
    • ki je potrebna za opravljanje naloge v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene upravljavcu;
    • ki je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov, zlasti kadar je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, otrok.
    Upravljavec vaših osebnih podatkov v navedenih primerih ne sme več obdelovati, razen, če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladujejo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali če obdelava osebnih podatkov služi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
Ugovor lahko kadarkoli vložite tudi zoper uporabo vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, ugovor učinkuje za naprej.

Če se boste odločili za uveljavljanje katere vaših zgoraj navedenih pravic, mora Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H. nemudoma, najkasneje pa v roku enega meseca po prejemu vašega zahtevka odgovoriti na vaš zahtevek, oziroma vašemu zahtevku ugoditi.

Vaš sogovornik:
Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H
Koordinator za področje osebnih podatkov
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz
datenschutz@schachermayer.com


8. Pritožba organu, pristojnemu za varstvo osebnih podatkov

Za vsa vaša vprašanja in pritožbe v zvezi s kršitvami vaše pravice do informacij, pravice do zaupnosti podatkov, za popravek ali brisanje podatkov je pristojna:
Österreichische Datenschutzbehörde
Wickenburggasse 8
1080 Wien
Telefon: +43 1 52 152-0
E-Mail: dsb@dsb.gv.at

Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.

Information Commissioner
Ms Mojca Prelesnik
Zaloška 59
1000 Ljubljana
Tel. +386 1 230 9730
Fax +386 1 230 9778
e-mail: gp.ip@ip-rs.si
Website: https://www.ip-rs.si/