GDPR

IZJAVA O VARSTVU PODATKOV

Za to obdelavo podatkov v družbi Schachermayer Grosshandelsgesellschaft m.b.H. skrbi in je odgovorna:

Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.
FN 78652s, Deželno sodišče, Linz
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz

Odgovorna oseba v času zbiranja podatkov
Direktor mag. Gerd Schachermayer

Upravljavec podatkov
Če imate vprašanja v zvezi z varstvom vaših podatkov ali se z zbiranjem, obdelovanjem in uporabo vaših osebnih podatkov ne strinjate in želite temu ugovarjati, lahko vaš ugovor pošljete po e-pošti ali s pismom na naslov:
Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.
Koordinator za področje osebnih podatkov
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz
datenschutz@schachermayer.com

1. Splošno

Varstvo in zaupna obravnava vaših podatkov je za Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H. pomembna in resna naloga, zato se ravnamo izključno po najmodernejših varnostnih standardih. Podatke, ki nam jih zaupate in podatke, ki jih izbiramo, obdelujemo strogo zaupno in z njimi ravnamo odgovorno. To je tudi razlog , da vas seznanimo z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov (GDPR, Zakon o prilagoditvi in izvajanju zakonodaje o varstvu osebnih podatkov EU 2018).

2. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H. bo vaše osebne podatke in dokumente ali fotografije, ki jih boste naložili, zbirala in upravljala za namen obdelave in posredovanja podatkov v okvirju poslovnih odnosov z vami kot našim partnerjem (stranko, dobaviteljem), za pripravo izključno elektronsko sestavljenih dokumentov in arhiviranih dokumentov (na primer korespodenca).


V ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • Ime in priimek
  • Datum rojstva
  • Državljanstvo
  • Kontaktni podatki (naslov, naslov e-pošte, telefonske številke)
  • Podatki o naročniku in dobavitelju
  • Podatki o plačilih

Vedno ko boste obiskali našo spletno stran, se bodo podatki o vašem obisku po spletnem brskalniku posredovali in ohranili v protokolne mape, t.i. Server-Log-Files.

Ti podatki so:

  • IP številka vašega računalnika
  • Prepoznava uporabnika na spletni strani
  • Naslov obiskane strani
  • Datum in čas obiska strani
  • Izvirna URL, s katere je uporabnik dostopal do izbrane strani
  • Identifikacijska številka seje

3. Namen zbiranja podatkov

Glavni namen zbiranja podatkov za podjetje Schachermayer je, zagotoviti vam varno, učinkovito in osebno uporabo naših storitev. Osebne podatke zbiramo za naslednje namene:

  • pravilna izpolnitev pogodbe, izvedba naročila
  • prilagoditev, merjenje in izboljšanje storitev
  • razpoložljivost naših izdelkov in storitev

Vsi ti podatki izvirajo na eni strani iz vaših vnosov, če je treba, pa podatke zbiramo tudi iz javno dostopnih evidenc.

Podlaga za zbiranje vseh podatkov v zvezi s pravilno izpolnitvijo pogodbe je 1. odstavek (točka b) 6. člena GDPR.

Schachermayer se zavezuje, da bo vaše podatke obdeloval v skladu z načeli varstva osebnih podatkov po veljavni zakonodaji o varstvu osebnih podatkov.

4. Posredovanje podatkov, prenos podatkov v tretje države

Schachermayer ne posreduje osebnih podatkov tretjim. Tretjim jih posreduje le, če uporabnik izrecno privoli v posredovanje svojih osebnih podatkov tretjim, ali kadar je Schachermayer po zakonu dolžan posredovati te podatke ali če je potrebno posredovanje podatkov zunanjim ponudnikom storitev za dostavo ali obdelavo naročila.

Na podlagi prej navedenih predpisov posredujemo podatke samo naslednjim podjetjem oz. ustanovam, za navedene namene:

  • znotraj koncerna: obdelava podatkov izvaja-za vse družbe koncerna-centrala družbe
  • za hrambo osebnih podatkov uporabljamo računalniške oblake. Pri tem pa ne moremo izključiti možnosti, da bo ponudnik storitev v oblaku podatke hranil v tretjih državah. Hrambo podatkov zaupamo le ponudnikom računalniških oblakov, ki dokazljivo spoštujejo vse pogoje varstva osebnih podatkov in lahko dokažejo certifikacijo, kot je na primer EU-US Privacy Shield.

5.    Novice

Ko se prijavite na novice, posredujete zgoraj navedene osebne podatke in podjetju Schachermayer dajete pravico, da vas kontaktira po elektronski pošti. Podatki, shranjeni kot del registracije za novice, bodo uporabljeni samo za novice in se ne bodo posredovali tretjim osebam.

Če se odjavite od novic, – povezavo do tega boste našli na dnu vsakih novic – bodo vsi podatki, ki so bili shranjeni ob prijavi na novice, izbrisani.

Za beleženje prijav se uporablja storitev upravljanja z novicami v oblaku MailChimp podjetja The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, ZDA.

Rocket Science Group LLC (MailChimp) vzdržuje spletne platforme, ki uporabnikom omogočajo, da ostanejo v stiku s svojimi naročniki, predvsem prek elektronske pošte. Informacije, naložene v bazo podatkov MailChimp, se uporabljajo za pošiljanje elektronske pošte in omogočajo uporabnikom uporabo določenih drugih funkcij MailChimpa. V skladu z objavljeno politiko zasebnosti MailChimp deli nekaj informacij s tretjimi osebami za zagotavljanje in podporo storitev, ki jih MailChimp ponuja uporabnikom. Za lažje razumevanje potreb in interesov uporabnikov MailChimp prav tako deli nekatere informacije z oglaševalskimi partnerji tretjih ponudnikov, tako da se tem in drugim uporabnikom zagotovijo ustreznejše vsebine in ciljno oglaševanje.

Novice se pošiljajo prek dodatka Mailchimp, imenovanega Mandrill. Tudi to je ponudba podjetja The Rocket Science Group, LLC, 512 Means Street, Suite 404 Atlanta, GA 30318 (»Mandrill«). Storitev upravlja podatke o tem, kdaj je bilo elektronsko sporočilo prebrano ali kdaj so bile odprte povezave v tem sporočilu. Tako kot Mailchimp, ima tudi Mandrill svoj sedež v ZDA. Vaši osebni podatki bodo torej preneseni v državo zunaj evropskega gospodarskega prostora, v katerem ne obstaja enaka raven varstva osebnih podatkov kot v evropskem gospodarskem prostoru. Zato je bil s podjetjem Rocket Science Group, LLC sklenjen pogodbeni dogovor (t.i. standardne pogodbene klavzule EU), s katerim se Mandrill zavezuje, da bo varoval osebne podatke pošiljateljev elektronske pošte in osebne podatke obdeloval le na zahtevo in na podlagi navodil. 

Ocenjevanje novic

Ko prejmete novice prek MailChimpa, se informacije, kot so IP-naslov, vrsta brskalnika in program elektronske pošte, shranijo, da nam posredujejo informacije o uspešnosti naših novic. MailChimp lahko s slikami, integriranimi v HTML elektronskih sporočilih, imenovanih spletni Beaconi (podrobnosti najdete na strani https://kb.mailchimp.com/reports/about-open-tracking) ugotovi, ali je elektronska pošta prispela, ali je bila odprta in ali ste odprli povezavo. Vsi ti podatki se ne shranjujejo na tej spletni strani, temveč na strežnikih MailChimpa.

Schachermayer je z MailChimpom podpisal pogodbo o obdelavi podatkov o naročilih (Data Processing Addendum). Ta pogodba služi za varovanje vaših osebnih podatkov in zagotavlja, da se MailChimp drži veljavnih predpisov o varstvu podatkov in vaših osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam.

Več informacij o tej pogodbi najdete na strani https://mailchimp.com/legal/data-processing-addendum/

MailChimp je aktivni udeleženec okvira EU-US Privacy Shield, ki ureja ustrezen in varen prenos osebnih podatkov. Več informacij o tem najdete na strani https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&tid=211110332. Več o uporabi piškotkov pri MailChimpu lahko izveste na strani https://mailchimp.com/legal/cookies/, informacije o varstvu podatkov pri MailChimpu (Zasebnost) pa najdete na   https://mail strani https://mailchimp.com/legal/privacy/

6. Piškotki in vtičniki

Schachermayer uporablja piškotke, da bi lahko individualno oblikoval in optimiral internetno izkušnjo in porabo časa uporabnika.Piškotki vsebujejo na primer informacije o vaših dosedanjih dostopih do določenega strežnika ali informacije o tem, katere ponudbe ste do sedaj pregledovali.
Piškotkov ne uporabljamo za to, da bi ogrožali programe ali naložili viruse na računalnik uporabnika. Glavni namen piškotkov je predvsem v tem, da lahko z njihovo uporabo pripravimo ustrezno ponudbo in omogočimo kolikor je le mogoče prijazno uporabo storitve. 

Pri prvem obisku spletne strani, vas bo sistem vprašal, katere vrste piškotkov dovolite, vaša odločitev bo shranjena. Če želite spremeniti nastavitve piškotkov in sledenje, kliknite tukaj.

Uporaba piškotkov lahko kadarkoli zavrnete. To lahko običajno storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika ali z dodatnimi programi. Podrobneje o tem lahko preberete v brskalnikovi funkciji »pomoč« na spletni strani ponudnika. Če se boste odločili za zavrnitev piškotkov, lahko to zmanjša funkcionalnost strani, kar boste pri uporabi storitev mogoče opazili kot negativno izkušnjo.

7. Google Analytics

Na naši spletni strani uporabljamo Google Analytics, orodje za analizo spletnih strani družbe Google Inc. („Google“). Google Analytics uporablja »piškotke«, tekstovne datoteke, ki se hranijo na vašem računalniku in vam omogočajo analizo uporabe določene spletne strani. Informacije o vaši uporabi določene spletne strani, pridobljene s piškotki (vključno z vašim IP naslovom), se prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in se tam tudi hranijo. Google bo te informacije uporabil, da bi ocenil vašo uporabo spletne strani, izdelal poročila o aktivnosti na spletni strani za upravljavce spletnih strani in da bi lahko izvajal druge, z uporabo spletne strani in interneta povezane storitve.

Google bo te informacije posredoval tudi tretjim, če je tako določeno z zakonom, ali če je tretji te podatke obdelujejo po naročilu Googla. Google pa nikakor ne bo povezoval vašega IP naslova z drugimi podatki. Piškotke lahko z ustrezno nastavitvijo vašega brskalnika onemogočite: opozarjamo pa vas, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati izbrane spletne strani v polnem obsegu.

Z uporabo te spletne strani se strinjate s tem, da Google obdeluje vaše osebne podatke na prej opisan način in za prej naveden namen.

8.    Google Tag Manager (Google Upravitelj oznak)

To spletno mesto uporablja Google Upravitelja oznak.  Google Upravitelj oznak podjetja Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA) je rešitev, ki tržnikom omogoča upravljanje oznak spletnih strani prek vmesnika. Orodje Upravitelj oznak (ki implementira oznake) je domena brez piškotkov in ne zbira nobenih osebnih podatkov. Orodje sproži druge oznake, ki lahko nato zbirajo podatke. Google Upravitelj oznak do teh podatkov ne dostopa. Če je bila deaktivacija izvedena na ravni domene ali piškotkov, to še vedno velja za vse sledilne oznake, ki se implementirajo z Googlovim Upraviteljem oznak. http://www.google.de/tagmanager/use-policy.html

9.    Google Zemljevidi

To spletno mesto uporablja Google Zemljevide za prikaz interaktivnih zemljevidov in ustvarjanje navodil. Google Zemljevidi je storitev z zemljevidi družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, Kalifornija 94043, ZDA. Z uporabo Google Zemljevidov se lahko prenašajo informacije o uporabi te spletne strani, vključno z vašim IP-naslovom, ter se v okviru začetnega naslova, vnesenega v okviru funkcije priprave načrta poti, posredujejo Googlu v ZDA. Ko obiščete stran našega spletnega mesta, ki vsebuje Google Zemljevide, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki Googla. Vsebino zemljevida Google posreduje neposredno vašemu brskalniku in ta ga vključi v spletno stran. Zato nimamo vpliva na obseg podatkov, ki jih Google zbere na tak način. Po našem razumevanju so to vsaj naslednji podatki: •    datum in čas obiska zadevne spletne strani, •    dostop do internetnega naslova ali URL-ja priklicanega spletnega mesta, •    IP-naslov, v okviru priprave načrta poti vnesen začetni naslov. Če ne želite, da Google na našem spletnem mestu zbira, obdeluje ali uporablja podatke o vas, lahko v nastavitvah brskalnika deaktivirate JavaScript. Vendar v tem primeru prikaza zemljevidov ne morete uporabljati. Namen in obseg zbiranja podatkov in nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani Googla ter vaše s tem povezane pravice in načine zaščite vaše zasebnosti si oglejte pod politiko zasebnosti Googla (https://policies.google.com/privacy?hl=de).

10.    Socialni vtičniki

Elementi storitev socialnih medijev so na spletnem mestu podjetja Schachermayer vključeni, da se prikažejo slike, video posnetki in besedila. Z obiskom strani, ki predstavljajo te elemente, se podatki prenesejo z vašega brskalnika v ustrezno storitev socialnih medijev ter se tam shranijo. Schachermayer nima dostopa do teh podatkov. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov in njihovi obdelavi s strani storitev socialnih medijev prejmete v izjavi o varstvu podatkov. Tam boste našli tudi dodatne informacije o svojih pravicah in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti: Za YouTube velja Googlova izjava o varstvu podatkov: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy        Facebookova politika ravnanja s podatki:  https://www.facebook.com/about/privacy   Če ne želite, da Facebook ali YouTube podatke, zbrane prek našega spletnega mesta, v ustrezni storitvi dodelita neposredno vašemu profilu, se morate pred aktiviranjem vtičnikov odjaviti iz ustrezne storitve.

11. Hramba podatkov, dostop do podatkov in varnost podatkov

Vaše podatke bomo hranili do konca našega poslovnega sodelovanja oz. do izteka veljavnih garancijskih rokov, zastaralnih rokov in z zakonom določenih rokov hrambe. Hranili jih bomo tudi do dokončne rešitve morebitnih sporov, pri katerih bomo te podatke potrebovali kot dokaz.

Dostop do hranjenih podatkov imajo sodelavci Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H., ki so vključeni v reševanje spora.
Podatke zavarujemo tako, da nadzorujemo veljavnost pooblastil za vstop, da omogočamo vstop samo pooblaščenim osebam, in samo do podatkov, do katerih smejo dostopati, nadzorujemo vnose, prenose podatkov, naročil, razpoložljivost in odjave. Varnostne ukrepe stalno prilagamo tehnološkemu razvoju.

12. Vaše pravice

V skladu z veljavnimi pravnimi predpisi imate kot uporabnik in oseba, na katero se osebni podatki nanašajo, v nadaljevanju navedene pravice in možnosti za zaščito vaših osebnih podatkov. Za uveljavljanje vaših pravic se prosimo obrnite na:
Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.
Koordinator za področje osebnih podatkov
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz
datenschutz@schachermayer.com

  • Pravica do informacij (15. člen GDPR), 43f člen Zakona o prilagoditvi in izvajanju zakonodaje o varstvu osebnih podatkov EU 2018
    Lahko zahtevate informacije o tem, ali se vaši osebni podatki obdelujejo, in če se, kateri osebni podatki se obdelujejo. Imate tudi pravico do seznanitve z namenom obdelave vaših osebnih podatkov in pravnimi podlagami za tako obdelavo, o kategorijah uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, o razkritju osebnih podatkov tretjim in o trajanju hrambe osebnih podatkov.
     
  • Pravica do popravka in brisanja podatkov
    Lahko zahtevate, da se vaši napačni osebni podatki nemudoma popravijo oz. – ob upoštevanju namena obdelave podatkov-dopolnijo, lahko pa zahtevate tudi izbris vaših osebnih podatkov.
     
  • Pravica do omejitve obdelave podatkov
    Lahko zahtevate omejitev obdelave vseh vaših zbranih osebnih podatkov. Ti podatki bodo po datumu vložitve vaše zahteve za omejitev obdelave obdelovani samo še z vašo izrecno privolitvijo oz. za uveljavljanje pravnih zahtevkov.
     
  • Prenosljivost podatkov (20. člen GDPR)
    Lahko zahtevate tudi neovirano in neomejeno posredovanje vaših zbranih osebnih podatkov tretjim osebam.
     
  • Pravica do ugovora (1. odstavek 21. člena GDPR)
    Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem imate pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov,
    • ki je potrebna za opravljanje naloge v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene upravljavcu;
    • ki je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov, zlasti kadar je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, otrok.
    Upravljavec vaših osebnih podatkov v navedenih primerih ne sme več obdelovati, razen, če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladujejo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali če obdelava osebnih podatkov služi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Ugovor lahko kadarkoli vložite tudi zoper uporabo vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, ugovor učinkuje za naprej.

Če se boste odločili za uveljavljanje katere vaših zgoraj navedenih pravic, mora Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H. nemudoma, najkasneje pa v roku enega meseca po prejemu vašega zahtevka odgovoriti na vaš zahtevek, oziroma vašemu zahtevku ugoditi.

Vaš sogovornik:
Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H
Koordinator za področje osebnih podatkov
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz
datenschutz@schachermayer.com

13. Pritožba organu, pristojnemu za varstvo osebnih podatkov

Za vsa vaša vprašanja in pritožbe v zvezi s kršitvami vaše pravice do informacij, pravice do zaupnosti podatkov, za popravek ali brisanje podatkov je pristojna:

Österreichische Datenschutzbehörde
Wickenburggasse 8
1080 Wien
Telefon: +43 1 52 152-0
E-Mail: dsb@dsb.gv.at

Information Commissioner
Ms Mojca Prelesnik
Zaloška 59
1000 Ljubljana
Tel. +386 1 230 9730
Fax +386 1 230 9778
e-mail: gp.ip@ip-rs.si
Website: https://www.ip-rs.si/

Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.

Downloads