Vsi Vsi Impulz

Dragocena varnost

Okenske kljuke se lahko v trenutku preprosto, hitro in varno zaklenejo. © FSB

#IMPULZ | To velja tako za varovanje zasebnih domov kot tudi za javne stavbe. Z željo po zaščiti svojega doma se povečuje tudi potreba po zaklepanju oken. Z okensko kljuko s samozaklepanjem podjetje FSB širi svojo ponudbo preizkušenih okenskih kljuk z možnostjo zaklepanja, in tako postavlja nove standarde na področju varnosti. Udobno upravljanje v kombinaciji z estetsko obliko in kakovostjo, izdelano v Nemčiji.

V primerjavi z okenskimi kljukami s ključem je okno z okensko kljuko s samozaklepanjem vedno samodejno zaprto – nikoli se ne pozabi zakleniti. Okenska kljuka s samozaklepanjem je dobavljiva v treh funkcijah. Po eni strani kljuka zagotavlja trajno varnost, po drugi strani pa je uporabniku prijazna.

Standard

Kljuka se odklene s pritiskom na upravljalni element (gumb), nato se lahko kljuka zopet prosto uporablja. S kljuko lahko odprete in nagibate okno. Šele ko je kljuka v zaprtem položaju, se okno ponovno samodejno zaklene. S preprosto odstranitvijo upravljalnega elementa je okenska kljuka primerna tudi za protivlomne elemente po RC 1–RC 6.

Blokiran položaj nagiba

Za varno prezračevanje standardnega okna brez uporabe mehanizma za nagib. Poleg zaprtega položaja je blokiran tudi nagibni položaj okna. Upravljalni element se samodejno zaklene in ga je potrebno za prosto upravljanje kljuke odkleniti.

Nagib pred vrtenjem

Okensko kljuko je mogoče v nagibnem položaju prosto premikati. Za popolno odprtje okna je potrebno aktivirati tudi upravljalni element. Ko se okno vrne v položaj nagiba, se kljuka zopet samodejno zaklene in okno je zavarovano. Novost v Schachermayerjevi ponudbi so modeli FSB: 1076/1070/ 267/1035/1005 v funkcijah standard in blokiran položaj nagiba.

SPLETNI KATALOG: Okenske kljuke s samozaklepanjem

 

( )