Vsi Praksa

Surf deske iz Grödiga osvajajo svet

Foto: Wilhelm Margreiter

#PRAKSA | Šibka točka arhitekta Wilhelma Margreiterja je bil vedno vodni šport. Uloviti valove tega sveta, to je bilo in je zanj prava svoboda ter pustolovščina v objemu narave.

Šibka točka arhitekta Wilhelma Margreiterja je bil vedno vodni šport. Uloviti valove tega sveta, to je bilo in je zanj prava svoboda ter pustolovščina v objemu narave. Vseeno ali gre za surfanje, kajtanje ali jadranje na deski, adrenalinskega navdušenca iz Salzburga ne more nič ustaviti. Tako je leta 2004 iz svoje strasti naredil poklic.

V mestu Grödig, v objemu domače delavnice, katero Wilhelm Margreiter vodi že tretjo generacijo, samostojno razvija in izdeluje svoje novodobne surf deske. V veliki meri jih izdeluje sam in trenutno oskrbuje s svojimi ekskluzivnimi premium-deskami surferje po celem svetu, saj je povpraševanje zanje zelo veliko.


Nepričakovana inovacija

Znotraj okvirjev svojega osebnega raziskovalnega dela, se je posluževal novih pristopov, ki so se obrestovali. S prestižno znamko WUUX-Surfboards, je vizionarskemu arhitektu uspelo vzeti sapo svetovni deskarski skupnosti.

Nova konstrukcija jedra deske predstavlja prvo inovacijo, ki zbudila pozornost v javnosti. Jedro je obdano z najbolj prefinjenimi in trpežnimi vrstami lesa. Deske izdeluje individualno po želji kupca. Tudi občutek pri osvajanju valov naj bi bil po besedah deskarjev, brez primerjave. Njegova prodaja desk sega v širni svet, predvsem zaradi velikega uspeha na različnih socialnih kanalih, preko katerih se skoraj vsa prodaja desk odvija.

Posebnost, ki je znotraj skupnosti poskrbela za navdušenje, je t. i. »Sisterboards«. Pod tem razumemo izdelavo dveh ali več desk iz enega debla. Tudi deske so lahko med seboj v sorodu, saj imajo enak »genetski zapis«. Če lastniki želijo, lahko raziščejo kdo na svetu ima doma manjšo ali večjo sestro njihove surf deske.


Mednarodno priznavanje

Svetovna skupnost deskarjev celotnega sveta je navdušena nad surf deskami iz Avstrije, ki je smučarska dežela. Na začetku je skupnost nejeverno opazovala deskarja iz planin. Z izdelavo perfektnega izdelka, v katerem odlično združuje šport, dizajn, funkcionalnost in kakovost, je Salzburžan postal znan preko meja Avstrije. Uspešni arhitekt trenutno prodaja uspešni arhitekt svoje deske tudi v Avstralijo, Havaje, Kalifornijo, Korejo, Španijo, Portugalsko, itd.

Več o zanimivih izdelkih iz kraja Grödig si lahko preberite v naslednji izdaji naše revije za stranke SCH&Partner.
 

VEČ INFORMACIJ: deske za surfanje

( )