Vsi Vsi Impulz

Vinske hladilne vitrine: popoln ohlajeni užitek

Sodobne vinske vitrine v različnih širinah in višinah. © Neff

IMPULZ | Martin Luther je nekoč dejal: »Pivo je delo človeka, vino je delo bogov.« Zato je potrebno to žlahtno kapljico ustrezno shranjevati. Vgradne vinske vitrine različnih velikosti in oblik postajajo vse bolj priljubljene – primerne za vsako kuhinjo in omaro.

Naložba v visokokakovostno vgradno vinsko vitrino je smiselna za vsakega navdušenca nad vinom. Ne le, da omogoča strokovno in elegantno shranjevanje vinskih steklenic, ampak tudi zagotovijo, da so vina shranjena pod najboljšimi pogoji in s tem razvijejo svoj polni okus in značaj.

Večina rdečih vin se postreže pri temperaturi med 14 °C in 18 °C. Večina belih vin najbolje razvije svoje arome in okus pri nižji temperaturi: lahka in sveža vina kot sta Sauvignon Blanc ali Pinot Grigio se pijeta približno pri 8 °C do 10 °C. Polna bela vina kot sta Chardonnay ali Viognier je potrebno servirati pri 10 °C do 12 °C. Vgradna vinska vitrina je običajno zasnovana tako, da jo lahko brez težav namestite v kuhinjo ali v posebno vinsko klet. V obeh primerih se vitrina harmonično zlije s celotnim videzom prostora ter mu da privlačen, estetski pridih.

Od ozke do široke vitrine

Sodobne vinske vitrine in hladilne omare so na voljo v različnih širinah in višinah: od predalov za vino do velikih vinskih vitrin. Na voljo je veliko možnosti za hlajenje vin. Tako se vinske vitrine kot je Teka RVU prilegajo v vgradne omare s širino le 165 milimetrov in višino niše 820 milimetrov. V vrhunsko napravo kot je podpultna vinska vitrina Neff KU9202HF0, ki jo lahko vgradimo v omare s širino 298 milimetrov, lahko shranimo do 21 bordojskih steklenic vina in točno določimo temperaturo za vsako vrsto vina. Ali pa izberite vinsko vitrino znamke Smeg, »velikosti pečice«, z višino niše 600 milimetrov in v svoji kuhinji ustvarite prostor, ki bo v središču pozornosti.

Funkcija in oblika

Pomembna prednost vgradne vinske vitrine je zmožnost natančne kontrole temperature. Večina vinskih vitrin ponuja ločena temperaturna območja, v katerih se lahko optimalno shranjuje različne vrste vina – bodi si rdeče, belo vino ali peneče vino. Prava temperatura je ključnega pomena za ohranjanje in izboljšanje okusa ter kakovosti vina. Vgradne vinske vitrine lahko vzdržujejo tudi optimalno vlažnost, da se plutasti zamaški ne izsušijo in omogoči ustrezno staranje vina. Vinske vitrine znamke Liebherr, modela EWTgb 1683 ali 3553 Vinidor imata filter z aktivnim ogljem, kar zagotavlja optimalno kakovost zraka. Velike vinske vitrine nudijo prostor za do 80, 0,75 litrskih bordojskih steklenic.

Predal z nekaj več

Kdor ima malo prostora v kuhinji lahko za hlajenje vin uporabi sistem predalov: vgradni predal za hlajenje vin znamke Domestic model DrawBar 5C s prozornim izolirnim steklom nudi prostor za pet steklenic, od dolge rizling steklenice do velike šampanjec steklenice. Z nežno osvetlitvijo elegantno predstavi steklenice v predalu in doda kuhinji pridih razkošja. Lahko izberete tudi sommelier predal SMEG v katerem so vrhunski pripomočki, ki jih potrebuje vsak sommelier, od vakuumske črpalke za vino, odpirač, klešče za šampanjec, termometer za vino in še veliko več.

Udobno se namestite in uživajte v dobro ohlajenem vinu.

Spletni katalog

Vinske hladilne vitrine

Katalog vinske vitrine

( )