Vsi Vsi Impulz

Blum Aventos: prilagodljivi vsestranski talenti

Podjetje Blum iz Vorarlberga (Avstrija), vodilno podjetje na področju okovja, je na novo zasnovalo serijo okovja za dvižna vrata Aventos. © Blum

#IMPULZ | Podjetje Blum iz Vorarlberga (Avstrija), vodilno podjetje na področju okovja, je na novo zasnovalo serijo okovja za dvižna vrata Aventos. Spoznajte Aventos HF, HS in HL top – popolna kombinacija funkcionalnosti in oblike. Osnova okovja je bila zmanjšana, funkcionalnost izboljšana, videz pa prilagojen. Naj gre za zlaganje, nihanje, dviganje ali pregibanje – vsi dvižni sistemi okovja so zdaj na voljo kot kompaktna top različica in nudijo vsestranske možnosti za vse bivalne prostore.

Odkrijte umetnost gibanja z vrhunskim zložljivim okovjem Blum Aventos top, ki je od svoje prenove leta 2019 na novo opredelilo svet zlaganja, nihanja, dvigovanja in pregibanja pohištva. Okovje ni le elegantno in učinkovito, temveč tudi pomanjšano in izboljšano z vidika funkcionalnosti in estetike. Modeli zbiralnikov moči Aventos HF, HS, HL in HK top so v harmoniji z vsako notranjo opremo, skriti za pokrivnimi kapami v svileno beli, svetlo sivi in temno sivi barvi – barvno usklajeni z ustreznim pohištvom ali kot očarljiv kontrast. Z individualnim logotipom in izbiro med različnimi montažami, z možnostjo montaže brez uporabe orodja, ponuja serija Aventos top prilagojeno rešitev za vsak slog in za še tako zahtevnega kupca. Standardna in tiha Servo-Drive-pogonska enota dodatno poveča udobje, tako da lahko strankam ponudite kombinacijo vsestranske rešitve za celotno okovje.

HF Top

Aventos HF top revolucionarno spreminja obliko in funkcionalnost visokih omar. To inovativno okovje omogoča impresivne dvižne stranice z dvodelnimi ličnicami, ki niso le vizualno lepe temveč tudi uporabniku prijazne. Ne glede na to, ali gre za ozke ali široke aluminijaste okvirje, za kombinacijo različnih materialov ali za asimetrične sprednje stranice – HF top odpira nove možnosti oblikovanja za visoke in srednje visoke viseče omarice. Z vgrajenim omejevalnikom odpiralnega kota je prostor do stropa optimalno izkoriščen, ne da bi se pri tem sprednja stranica dotikala stropa. Višina korpusa 1200 mm omogoča oblikovanje ustvarjalnih načinov uporabe, kot je na primer pametno skrivališče za male gospodinjske aparate, z asimetričnimi sprednjimi stranicami in različnimi kombinacijami materialov pa ustvarijo kreativne akcente.

HL Top

Ustvarite vtis z Aventos HL top dvižnimi stranicami, ki omogočajo neomejeno svobodo gibanja. Dvižne stranice so primerne za omarice nad delovnimi površinami. Z okovjem za dvižna vrata lahko opremite korpuse do višine 580 mm in do 1800 mm širine. Z dodatno omarico na delovni površini lahko zelo elegantno skrijete električne aparate za sprednjo stranico in tako učinkovito izkoristite prostor. Tehnologija Blumotion zagotavlja nežno, tiho zapiranje z brezstopenjskem zaustavljanjem pa sprednje stranice ostanejo točno tam kjer jih želite. Idealno okovje: montaža brez orodja, tridimenzionalna nastavitev sprednjih stranic in simetrična ročica. Sistem Aventos HL zagotavlja elegantno enotno obliko sprednjih stranic, za katerim lahko skrijete električne naprave. Harmoničen videz dopolnjuje električna podpora pri gibanju SERVO-DRIVE, s katero se sprednje stranice odpirajo z rahlim dotikom ter se s pritiskom na stikalo na stranici nežno zaprejo.

HS Top

Dvižni mehanizem Aventos HS top v viseči omarici daje občutek breztežnosti: velike enodelne sprednje stranice je mogoče z njim preprosto premikati. Dvižne stranice omogočajo boljši dostop do predmetov v omarah, hkrati pa ohranjajo potrebno razdaljo do zgornjega dela omare. Idealen mehanizem za vgradnjo v prostor kot so na primer stranice in okrasne letve. Velike stranice ne potrebujejo prečne stabilizacije in s tehnologijo gibanja Expando T se lahko pritrdijo ličnice celo od debeline 8 mm naprej. Simetrični zbiralnik moči zagotavlja natančno montažo brez predhodnega vrtanja in vgrajen sistem pozicioniranja poenostavi celoten postopek dela. S prenovljeno serijo Aventos-top podjetje Blum ponovno dokazuje svojo sposobnost ustvarjanja inovativnih rešitev, ki brezhibno združujejo obliko in uporabnost. Vsak model je skrbno zasnovan odgovor na različne potrebe in sloge strank, pa naj gre za gladko premikanje velikih stranic, učinkovito izrabo prostora ali estetsko vgradnjo v že obstoječe koncepte bivanja.   

Spletni katalog

Blum sistemi dvižnih vrat

( )