Vsi Vsi Impulz

Gospodinjski delovni prostor: vse v enem

Gospodinjski delovni prostor prihaja vse bolj v modo. Kuhinjo in kopalnico lahko s pomočjo takega prostora rešimo odvečne navlake. © istock/gerenme

#IMPULZ | Prostor za shranjevanje je v sodobnih bivalnih prostorih zelo dragocen. Zato je gospodinjski delovni prostor postal zopet moderen. Prostor lahko premišljeno služi kot shramba, likalnica, pralnica, prostor za recikliranje in kot prostor za shranjevanje. V našem spletnem katalogu smo sestavili široko paleto izdelkov na to temo. Našli jih boste pod ključno besedo »gospodinjstvo«.

Pri načrtovanju hiše se prostoru za shranjevanje/shrambi/likalnici, v nasprotju z dnevnim prostorom in jedilnico ter oazi dobrega počutja kopalnici, posveča malo pozornosti. Prostor za shranjevanje je lahko resnično pravi čudežni prostor. Če ima prostor jasno in smiselno urejeno strukturo, lahko v ostalih bivalnih prostorih izrabite proste površine, ki so potrebne za prijeten dom. V visoke omare lahko pospravite vse tisto, česar ne želite, da se na prvi pogled vidi: metla, sesalnik, brisalec za okna, krpe, vedro, likalna deska ali lestev, pa tudi čistila. Seveda v takem prostoru ne smeta manjkati pralni in sušilni stroj, ki ob dobrem načrtovanju olajšata pranje perila za celo življenje.

 

Čistoča

Poskrbite, da so električne naprave v omari nameščene na primerno delavno višino. Prostor zgoraj in spodaj lahko uporabite za shrambo pralnih praškov ali pa uporabite prostor za namestitev košar za perilo, kjer lahko perilo ločite na barvno, belo in perilo za kuhanje. Poleg lahko namestite tudi umivalnik za morebitno umivanje rok.

 

Shramba/zaloge

Pralnica je pogosto pozicionirana v bližino kuhinje, saj pogosto ta prostor služi kot shramba. Na odprtih policah je prostor za shranjevanje kozarcev in pločevink ter prostor za shranjevanje steklenic. Sem lahko pospravimo tudi električne naprave, ki čez leto zavzamejo preveč prostora v kuhinji oziroma, ki jih ne uporabljamo pogosto, kot sta fondue in električni žar. Konec s kopičenjem pločevink ali starega stekla v garaži. V dobro strukturirani shrambi je tudi za to prostor. Sistem za recikliranje smeti s posameznimi koši/posodami in izvleki za zgornje in spodnje omare poskrbi za red pri ločevanju odpadkov.

 

Nadgradnja stila

Večnamenski prostor za shranjevanje že dolgo ni več temna pralnica iz časov naših babic, v kateri si želel preživeti čim manj časa. Z barvami, elegantnimi omarami in rastlinami se pralnica zlije z vašim bivalnim konceptom, ki združuje uporabnost in obliko ter postane čudovit bivalni prostor, kjer je likanje, pranje ali ločevanje odpadkov stranskega pomena. V tem prostoru lahko shranite tudi zimska oblačila, božične ali velikonočne okraske, zunanjo opremo ali orodje. Odprti ali zaprti garderobni sistemi pa poskrbijo za urejeno strukturo v prostoru. Podjetje Schachermayer vam ponuja široko paleto pralnih strojev, sušilnikov, umivalnikov, armatur ali sesalnikov, kot tudi garderobnih sistemov, pripomočkov za shranjevanje in ločevanje ali sistemov za recikliranje odpadkov. Poiščite v našem spletnem katalogu ideje za vašo pralnico in naj vas navdihnejo.

 

SPLETNI KATALOG: Več informacij o izdelkih za prostor za shranjevanje

( )