Vsi Vsi Praksa

Hydde: najboljša kopalnica v kraju

Hydde je najboljša kopalnica v kraju. Je tisti kanček razkošja in udobja, ki si ga gostje kampa želijo in dvigne kampiranje na novo raven. © Knoblauch

#PRAKSA | Od zunaj izgleda Hydde kot preprosta lesena hiška, v notranjosti pa boste našli najboljšo zasebno kopalnico, kar jih kamp premore. Nemški strokovnjak za notranjo opremo Knoblauch je z avstrijsko podružnico v Lustenauu v času pandemije razvil zasebno kopalnico za kampe ali dogodke v nordijskem hygge slogu*.

Pandemija je močno prizadela številne turistične panoge, tudi kampiranje. V času pandemije, ko so bili prepovedani medsebojni stiki in je bilo potrebno ohranjati medsebojno razdaljo skupne prhe v kampih niso bile več tako preproste. Tako so se pametne glave v podjetju Knoblauch domislile koncepta zasebne kopalnice. Idealna je za kemperje, ki želijo počitnice v naravi preživeti med svojimi štirimi stenami in si tuša in wc-ja ne želijo deliti s preostalimi gosti, kjer ni ne zasebnosti ne higiene.

Iz Hygge postane Hydde

Najboljša kopalnica Hydde je košček razkošja in udobja, ki si ga gostje v kampu želijo ter popelje kampiranje na novo raven. Gospa Blattner (avtorica originalnega članka) obljublja kopalnico v hygge slogu, ki ima čar alpske koče s poudarkom na minimalizmu. Poleg tega jo je preprosto sestaviti, pojasni Andreas Birnbaum s podjetja Knoblauch: »Kopalnica ne potrebuje zapletene podkonstrukcije, namesti se lahko na štiri nosilce. Kompletna napeljava in tehnika za priklop svetilk, ogrevanja in prezračevanja je že vgrajena, tako je potrebno poskrbeti le še za priklop vode, odvod komunalne odpadne vode in elektrike. Zaradi tega je montaža na kraju samem izjemno preprosta in hitra.« Serijsko vgrajeno higiensko splakovanje s sanitarnim sistemom preprečuje zastajanje vode v ceveh in tako prepreči nastanek bakterij v omrežju. Posamezni cikli splakovanja se digitalno shranjujejo in vam služijo kot dokazilo.

Potrebna je samo postavitev

Kopalica Hydde ima leseno konstrukcijo iz stebrov in tramov, ter izolacijo iz lesenih vlaken. Postavitev je hitra in prilagodljiva. Zasebna kopalnica je lahko prostostoječa ali pa se lahko razširi. Knoblauch uporablja večinoma lokalne materiale, kot so pravi macesnov les, velike porcelanaste ploščice ali kopalniške armature namenjene za objekte, poleg tega pa je možno fasado individualno oblikovati. Kopalnice z merami 2,5 m x 3,1 m x 2,7 m lahko opremite z različnimi dodatki, kot so okna z zaščito pred pogledi za dnevno svetlobo, niše za shranjevanje oblačil in potovalnih pripomočkov, sušilec za brisače, talno gretje, Bluetooth zvočnik, senzor gibanja za svetlobo in prezračevanje ali USB-polnilna postaja. Zabojnike je mogoče naročiti pri podjetju Knoblauch, kjer so možne tudi prilagoditve po meri. Zaradi domiselne prostorske zasnove bodo gostje na sedmih kvadratnih metrih našli vse, kar si lahko zaželijo v kopalnici za goste. Tako imate svojo lastno kopalnico tam, kjer jo potrebujete pravi Andreas Birnbaum iz podjetja Knoblauch: »Zabojnik Hydde lahko ekskluzivno najamete, če dobite goste. Postavi se lahko za različne prireditve, na vašem vrtu ali kampu. Skratka povsod, kjer še vedno manjka kopalnica.«

Več informacij: Knoblauch Identity Hand Crafted

*Opomba redakcije: predstavljeno je avstrijsko podjetje.

*Hygge: beseda hygge prihaja iz danščine in je do sedaj dobila mesto že skoraj v vsakem jezikovnem besednjaku. Razlog za to je tudi dejstvo, da "hygge" ni le beseda, ampak način življenja in se zato ustrezno tudi uporablja. To je, tako rekoč, tradicija, ki so jo razvili Danci, ustvarja ravnovesje med delom, preživljanjem prostega časa in družino, brez vsakdanjega stresa. Poudarek je predvsem na vzdušju. Hyggelig je občutek pripadnosti in topline, trenutek udobja in zadovoljstva, prijetni občutek, ko ste v družbi z bližnjimi (Vir: www.interismo.si/info/magazin/hygge-zivljenjski-slog-in-trendovski-stil)

 

( )