Vsi Vsi Impulz

Zapiralne okenske pololive: varnost, ki je videti dobro

Če si želite povsem izogniti ključu, lahko uporabite okenske kljuke s ključavnico, ki jih je mogoče zakleniti. © FSB

#IMPULZ | Za vlom skozi slabo zavarovano okno je potrebna manj kot minuta - odvisno od kakovosti stekla, konstrukcije okna in v veliki meri od kakovosti okenske pololive. Vsi ukrepi, ki podaljšajo čas, ki ga potrebuje storilec za vlom, so dobra zaščita. Čeprav se bolj daje poudarek na varnosti kot pa na obliki okenskih kljuk, pa so lahko stranke prepričane, da bodo pri FSB-ju našle pravo rešitev tako za varnost kot tudi privlačne rešitve glede oblike.

Za podjetje FSB tudi vgradnja zaklepnega cilindra v ročaj ni nobena težava. Pri modelih ročajev FSB 1076, FSB 1108, FSB 1244 in FSB 1289 je cilinder vgrajen v ročaj in ne v rozeto. To omogoča uporabo ozke rozete. Kombinacija z aluminijasto črno eloksirano površino je še posebej elegantna. Pri tej izvedbi je tudi cilinder barvno usklajen in prevlečen s črno barvo.  Nova različica kljuke je preizkušena in certificirana po standardu RC1-RC2, z odpornostjo 200 Nm na zaklepnem elementu pa presega zahteve protivlomne zaščite po standardu EN 1627-1630.

Zaklepanje brez ključa

Če si želite povsem izogniti ključu, lahko uporabite okenske kljuke s ključavnico, ki jih je mogoče zakleniti. Upravljanje s kljuko je udobno in preprosto: pritisnite, obrnite, odprite. Okenska kljuka je zaklenjena v vsakem položaju. Šele s pritiskom kljuke na okensko krilo je možno upravljanje v normalnem vrtljivo/nagibnem ciklusu. Okenska kljuka s ključavnico je lahko dodatno opremljena z gumbom za odklepanje in je tako primerna za protivlomna okna , ki so v skladu z EN 1627-1630. Ta okenska kljuka je prva na trgu brez ključa, ki je testirana na protivlomno zaščito po standardu RC2.

Spletni katalog

FSB varnostne okenske kljuke

( )