Vsi Vsi Impulz

Novi tesnilni trak

Novi večnamenski tesnilni trak Illbruck poskrbi za zračno tesnjenje in izpolnjuje vse zahteve, ki so predvidene v novi direktivi. © Illbruck

#IMPULZ | Od januarja 2021 velja nova EU-direktiva o energijski učinkovitosti stavb. V skladu s tem je potrebno vse novogradnje zgraditi kot stavbe z zelo majhno porabo energije (»pasivna hiša«). To poveča zahteve glede ovoja stavbe, vključno z okenskimi režami, ki morajo biti hermetično zatesnjene. Zračno tesnjenje je potrebno dokazati s testom zrakotesnosti (blowerdoor test), zato je neprodušni ovoj stavbe obvezen. Zato zračno tesnost zahteva neprekinjeno tesnilno plast.

Zračna tesnost okenskih rež pomembno vpliva na rezultat. Tesnjenje je potrebno skrbno načrtovati, strokovno izvesti in dokazati. Z izumom večnamenskih tesnilnih trakov je Illbruck leta 2007 izvedel revolucijo na trgu tesnil. Od takrat Illbruck redno definira trende na trgu z novimi inovacijami na področju večnamenskih tesnilnih trakov, kot je to trenutno Illbruck TP654 Illmod TRIO 1050. Z najnovejšim večnamenskim trakom TP654 Illmod TRIO 1050 so izpolnjene vse zahteve.

Popolnoma brez skrbi

Edinstvena sendvič geometrija z valovitostjo v notranjosti pomeni visoko stopnjo tesnjenja pri vsaki širini spoja. Trak združuje popolno zmogljivost s perfektnimi montažnimi lastnostmi, za zanesljive in kakovostne rezultate. Perfektno rešitev ponuja Illbruck tudi na področju tesnjenja okenskih polic. Po por. »direktive o okenskih policah Avstrija« je potrebno okenske police pritrditi na zaključni profil in jih zatesniti s predhodno stisnjenim tesnilnim trakom ali ustreznim tesnilnim profilom (pri najmanjši širini vijačnega veznika oziroma debelini materiala za kamnite okenske police) npr. TP610 Illmod eco BG125/2-4. Med končnim profilom in špaleto je reža, ki jo je potrebno zatesniti s predhodno stisnjenim tesnilnim trakom, kot je TP610 Illmod eco BG1 20/7-16.

Spletni katalog: tesnilni trakovi Illbruck

( )