Vsi Vsi Praksa

Zvestoba blagovnim znamkam: ustvarjalka Karina Wiciak

Ustvarjalka Karina je usmerila svojo pozornost na logotipe priznanih avtomobilskih znamk. © Wamhouse

#PRAKSA | Pustite svoji fantaziji prosto pot. Sliši se enostavno, kot pa je, a poljska oblikovalka Karina Wiciak je temu stavku resnično dala dušo. S svojimi ekstravagantnimi in še nevidenimi načrti hiš, ki temeljijo na logotipih znanih avtomobilskih znamk, je po vsem svetu povzročila pravo evforijo. In mogoče se ta ali oni lastnik podjetja privošči tak razkošni dom.

 

Najraje si ogledamo odlične projekte naših strank in včasih, če nam kaj pade v oči, pogledamo tudi preko naših meja. Pri Karini Wiciak dobijo avtomobilske znamke dobesedno svoj dom. Poljska oblikovalka je logotipe znanih proizvajalcev avtomobilov spremenila v razkošne domove, ki so skoraj čiste kopije znanih avtomobilskih znamk.

Okrogla hiša – Rombna hiša – Križna hiša – Piramidna hiša

Okrogla hiša takoj spominja na znamko Audi in nudi na 280 m2 vse kar si srce želi. Betonska konstrukcija z ogromnimi steklenimi površinami. Malo manj stekla, še več betona je v rombni hiši, ki spominja na logotip znamke Renault: hiša s tremi nadstropji. Za pomankanje prostora za ves vozni park Chevroletov vam v križni hiši ni treba skrbeti: hiša s 245 m2 stoji sredi morja, z veliko steklenimi površinami, kot otok blaženih. Največja od hiš je piramidna hiša po vzoru logotipa Mitsubishi: hiša razpolaga s 320 m2. Pomembno: Karina Wiciak ni prejela za svoje modele hiš nikakršnega denarja znanih blagovnih znamk. Poudarja: »Logotipi, ki sem jih izbrala, že izgledajo kot stavbe in jih je bilo zato lahko predelati v hiše.«

Za enkrat so samo osnutki, ampak nekoč, kdo ve…


VEČ INFORMACIJ: Wamhouse

( )