Vsi Vsi Impulz

Zračna, udobna domača pisarna, ki se prilega

Se vam zdi, da je vrtljivi pisarniški stol prevelik za vašo domačo pisarno, potem lahko izberete tudi stol brez naslonjala Bioswing® Boogie. © Triaflex

#IMPULZ | Ergonomija na delovnem mestu je po pandemiji postala vse bolj pomembna. Jedilna miza kot domača pisarna prinese s seboj slabo osvetlitev in neoptimalno sedenje ter obremenitev hrbtenice, mišic, oči in navsezadnje kakovost dela. Zato smo za vas pripravili ergonomski pisarniški paket. Pobrskajte po naše spletnem katalogu.

Beseda ergonomija je sestavljena iz grških besed „ergon“ (delo) in „nomos“ (zakon). To pomeni prilagoditev delovnih pogojev ljudem in ne obratno. To ne vključuje le udobnega pisarniškega stola, temveč tudi višinsko nastavljive sisteme za pisalne mize, kot tudi pisarniška svetila ali vgradne modele polnilnikov za pisarniške mize.

Sedenje

Pisarniški uslužbenci v svojem življenju povprečno presedijo za pisarniško mizo približno 80.000 ur. Tako kot si izberete udobno ergonomsko posteljo, tako naj bi si izbrali tudi svoj stol za (domačo) pisarno. Za telo ni nič bolj katastrofalnega kot togo sedenje pri katerem mišice in kosti ne spodbujamo h gibanju. Pisarniški stoli, kot so vrtljivi stoli Bioswing® serije 3 upoštevajo prav to, gibanje mišic in kosti. Sedežni sistemi aktivirajo mišice. Hrbet, medenico in medvretenčne ploščice pa osvobodijo pritiska in okorelosti. Mehko odzivno medenično ravnotežje omogoča nagib medenice in s tem postavitev hrbtenice v naravno S-obliko.

Težka glava

Naslon za glavo je pri pisarniških stolih pogosto podcenjen. Naša glava v povprečju tehta pet kilogramov. Pri dolgotrajnem delu z računalnikom je potrebno glavo stabilizirat, kar povzroča napetost v vratnih in ramenskih mišicah. Pri tem vam lahko pomaga nastavljiva opora za vrat. Prav tako je potrebno roke pri delu z računalniško miško in tipkovnico redno razbremeniti z individualno nastavljivimi nasloni za roke kot jih imata vrtljivi pisarniški stol Bioswing® ali stol Topstar X-Pander-Plus. Pomembna je stabilizacija hrbtenice: pri modelu Interstuhl Eccon plus-3 nudi naslonjalo za hrbet optimalno podporo zaradi tridimenzionalno oblikovanih hrbtnih nosilcev, ki tako podpirajo hrbet in razbremenijo predel trebuha.

Višinski trening

Če se vam zdi, da je vrtljivi pisarniški stol prevelik za vašo domačo pisarno, potem lahko izberete tudi stol brez naslonjala, ki vam prav tako nudi vso udobje. Na primer stol Bioswing Boogie, ki se lahko uporablja za sedenje ali pa pri delu stoje kot opora. Glede stoje. Sodobne mizne sisteme lahko uporabljate tako sede, kot stoje, saj je ravnovesje med sedečim in stoječim položajem pri delu v pisarni optimalno za uravnovešeno gibanje med vsakdanjim delom v pisarni. Električna mizna podnožja, kot sta modela 4-Leg Strong ali Expander ju je mogoče hitro in preprosto nastaviti. Višinsko nastavljive mize so zagotovo del prihodnosti za ohranjanje telesne in duševne kondicije. Poleg tega se zaposleni manj pritožujejo glede težav s hrbtom in manj je znakov utrujenosti, vratne mišice so razbremenjene, krvni obtok je boljši in s tem delavna produktivnost večja.

Zaščita oči

Osnovni vidik ergonomije na delovnem mestu je osvetlitev: ker v domači pisarni pogosto ni na voljo dovolj naravne svetlobe in predelava prostora s stenskimi ali stropnimi svetilkami ne pride v poštev, dobi klasična namizna svetilka še večji pomen. Pri svetilki Caupo je mogoča tri stopenjska nastavitev barv svetlobe in zatemnitev, pri svetilki Masserie pa je v podnožje svetilke vgrajen polnilnik Qi za pametni telefon. Delo v domači pisarni pa dodatno olajšajo potopne vtičnice ali polnilni sistemi brez nepotrebne zmešnjave s kabli.

SPLETNI KATALOG: Homeoffice2022

 

( )