Vsi Vsi Impulz

Bella Italia z znamkama Smeg in Dolce & Gabbana

© smeg

#IMPULZ | Dolce & Gabbana in Smeg sta združila svoje umetniške duše in skupne visoke standarde glede ustvarjalnosti, umetnosti in oblik. Popeljali nas bosta na potovanje po barvah in znamenitostih Sicilije. Projekt, ki kriči po "narejeno v Italiji".

Aparati z nezamenljivim videzom Dolce & Gabbana, ki jih proizvaja podjetje Smeg, poosebljajo estetiko, ki je nepogrešljivo povezana s Sicilijo, domovino modnih oblikovalcev Domenica Dolceja in Stefana Gabbane. Njuno delo je simbol Italije in italijanske kuhinje, ki jo znamka Smeg ikonično predstavlja. Opekač, ožemalnik citrusov, grelnik vode, mešalnik, kuhinjski robot in sokovnik Slow Juicer: vsi aparati so okrašeni s zlatimi limonami, citrusi, opuncijami in sijočimi rdečimi češnjami, ter z značilnimi sicilijanskimi motivi, ki jih okvirjajo trikotni okraski.

Kolekcija "Sicily is my Love"

Opekač za 2 rezini

Poslikavo majhnega opekača je navdihnila sicilijanska obrt. Vir navdiha so bile pisano poslikane vaze iz terakote, značilne za Sicilijo, tako imenovane bummuli in quattare. Na slikah so upodobljene različne vrste ptic, vključno z veličastnimi petelini in jadrnicami na obzorju Sredozemskega morja ob obali Sicilije.

Grelnik vode

Grelnik za vodo je okrašen z motivi sicilijanskih vozičkov v različnih svetlečih se barvah. Spodnji del grelnika je poslikan z ovalnimi listi z edinstvenim sredozemskim sadjem: zlato rumenimi limonami in pomarančami s Sicilije ter ognjeno rdečimi češnjami z vznožja Etne. Po preostali površini so razporejeni značilni sicilijanski okraski imenovani paparuni, zaradi katerih je čajnik prava umetnina

Ožemalnik citrusov

Ožemalnik za citruse pripoveduje izrazito sicilijansko zgodbo: na rdečem ozadju so trije ovalni listi, ki prikazujejo zlate limone, dišeče mediteranske pomaranče in vznemirljivo podobo Etne z opuncijami v ospredju. Ti čudoviti motivi so uokvirjeni z risbami cvetja in listov, ki se v sicilijanskem narečju imenujejo cartoc.

Kuhinjski robot

Eksplozija barv in živahnosti: zlato rumena barva zrelih limon, ognjeno rdeča barva sladkih češenj, močna modra barva sicilijanskega neba in zelena barva opuncij. Intenzivne barve sicilijanskih tržnic so mojstrsko prenesene na kuhinjski robot. Pri tem izstopajo nežni cvetlični motivi, ki se nanašajo na dišečo sicilijansko pomlad.

Sokovnik

Sokovni Slow Juicer je okrašen z motivom sonca imenovan sidda, ki je značilen za zahodni del Sicilije. Na sredini je upodobljen aciddazzu, še en tradicionalni sicilijanski motiv. V sredini sokovnika prevladuje dekor ncudduriuna, ki je izrazito zaobljeni oblik in se zgleduje po arabskih motivih, ki so tesno povezani s slikarstvom Palerma. Na spodnjem delu sokovnika pa so vgravirane trikotne geometrijske oblike, imenovane crocchiole, v katerih se zopet najdejo sicilijanski citrusi in sadje.

Mešalnik

Okras mešalnika je priča o veliki zgodovini in tradiciji Sicilije. Na sredini aparata so prikazane slikovite ruševine grškega templja posvečenega sinovoma Zevsa Kastorju in Polidevku. Sliko spremljata na eni strani podoba svetovno znanega sicilijanskega vulkana Etna, na drugi strani pa podoba sanjske obale Sicilije.

Opekač za 4 rezine

Tipične terrakota posode, poslikane s tradicionalnim sicilijanskimi motivi, so navdihnili barvito in veličastno obliko velikega opekača za 4 rezine. Osrednji motiv na opekaču se imenuje Trinacria, simbol otoka Sicilija, ki se uporablja že stoletja in krasi tudi sicilijansko deželno zastavo. Motiv pa se prepleta skozi celoten otok. Harmonično združeni motivi so razporejeni po celotnem opekaču in skupaj tvorijo zaokroženo celotno sliko.

Divina Cucina (Popolna kuhinja)

Divina Cucina je poklon koreninam Italije, njenim tradicijam in ljudskim praznikom, v obliki kuhinjskega centra z usklajeno kuhinjsko napo in hladilnikom FAB28. Močne, izrazite barve in zgodbe, ki jih ti motivi pripovedujejo naredijo aparate edinstvene. Kolekcija ima dve različici: prvo različico krasijo motivi sicilijanskega lutkovnega gledališča in ročno poslikani motivi. Prevladujejo ognjeno rdeči in oranžni toni. Drugo različico pa krasi cvetlični vzorec v modro belih odtenkih.

SPLETNI KATALOG: Več informacij o izdelkih

( )