Vsi Vsi Praksa

CampBoks: preprosto: genialno

Vložek »Campboks« se preprosto in brez problemov pritrdi v notranjost kombija z visokokakovostnim sistemom za pritrjevanje. © CampBoks/Merlin Libicky

#PRAKSA | Najboljše zgodbe se vedno začnejo s sijajno idejo. V tem primeru sta to mlada ustanovitelja Paul Schneider in Lothar Gallistl, ki sta že v času skupnega šolanja na visoki tehnični šoli intenzivno razmišljala o tem, kaj bi v prihodnosti počela s svojo izobrazbo. Veliko večerov in idej kasneje – pri tem je sodelovalo tudi pivo – se je skristalizirala ideja o genialno preprostem izdelku s katerim bi naredila revolucijo na področju kampiranja, ki ga oba obožujeta.

Lotharjeva sestra je želela predelati star avtobus. To je bil začetek dolgega, a zelo produktivnega procesa, ki je pripeljal do podjetja CampBoks, ki ga vodita prijatelja. Prvi poizkusi so bili obetavni, vendar še daleč od popolnosti. Osnovna ideja je bila preprosta: z nekaj preprostimi koraki predelati vsak kombi v avtodom.

Ambiciozna ideja, ki je imela veliko poskusov in napak, preden je postala idealna. Načrt je bil izdelati večnamenski vložek, ki ga je mogoče preprosto sestaviti in omogoča vse prednosti kampiranja. Po drugi strani pa sta želela, da se vložek v nekaj preprostih korakih odstrani s kombija in bi lahko kombi spet služil svojemu prvotnemu namenu. Vse uporabne in pomembne funkcije bi morale biti vgrajene in hkrati preprosto nastavljive. Fanta sta si zadala kar težak izziv, saj je industrija kampiranja v razcvetu in ideje na tem področju kar dežujejo.

Kreativnost

Fanta sta veliko tuhtala, preizkušala in razmišljala naprej in nazaj. Medtem sta mlada podjetnika s svojim »CampBoks« uspešno prodrla na trg, seveda pa imata še veliko načrtov za prihodnost. »Campboks« jasno izstopa od konkurence in je z neštetimi pomembnimi funkcijami idealna ponudba za ljudi, ki bi radi svoj kombi uporabljali tudi na drug način. V samo nekaj korakih lahko stranke svoj kombi spremenijo v popolnoma funkcionalni avtodom, ne da bi morali svoje vozilo za stalno predelati v avtodom. To ima predvsem pravne prednosti, saj s »Campboks« ne potrebujete nobene dodatne homologacije na vašem vozilu. Vložek »Campboks« se preprosto in brez problemov pritrdi v notranjost kombija z visokokakovostnim sistemom za pritrjevanje. Vložek je mišljen kot tovor in ga je mogoče namestiti in odstraniti v petih minutah. Konstrukcijo lahko brez težav sestavita dve osebi.

Učinkovitost in funkcija

»Pomembno nam je bilo ustvariti zelo uporaben, a hkrati preprost izdelek. Intenzivno smo iskali nekaj primerljivega, vendar nismo našli. Naslednja misel je bila: »Ok pa naredimo sami takšen izdelek. Popolno področje za nas. Ljudje, ki kupujejo naše vložke CampBoks, iščejo točno to, kar smo razbrali iz pogovorov z njimi. Na zalogi imamo nekaj surovih delov, tako da lahko vložek začnemo sestavljati takoj, ko ga stranka naroči. Na ta način ostajamo prilagodljivi in hkrati verodostojni, ko gre za dobavo. V prihodnosti bi radi razširili svojo ponudbo in izboljšali obstoječi izdelek. Trenutno razvijamo talno ploščo za naš vložek »CampBoks«, ki bo še olajšala montažo in demontažo vložka. Načrtujemo tudi cenejšo različico vložka, različne dodatke in konfigurator za izbiro individualiziranega izdelka. Uporabljamo lokalni material, proizvodna pa je vAvstriji, tako ostane dodana vrednost doma. Letos bomo več razstavljali na večjih in pomembnejših sejmih in tako upava bistveno povečali svojo prepoznavnost« pojasnita mlada ustanovitelja. Paul ima močno oporo v podjetju svojih staršev, mizarstvu Schneider v Euratsfeldu, kar je izredno pomembno pri načrtovanju in proizvodnji izdelka.

Več informacij: CampBoks

 

( )