Vsi Vsi Impulz

Čista narava za tla

Podeželski pod hrast, z mirno strukturo, naraven, oljen © SCH © SCH

#IMPULZ | Vedno več je povpraševanja po naravnih materialih za bivalne prostore. Tla iz naravnega lesa pomembno vplivajo na dojemanje celotnega prostora. Prostoru dajo dober sproščen in prijeten občutek, kot da bi bosi hodili po tleh. Te pozitivne lastnosti in še več, ponuja naš novi poseben asortiment talnih oblog iz naravnega lesa Solido.

Vse talne obloge iz naravnega lesa Solido so na zalogi in takoj dobavljive: podeželski pod oljen hrast z različnimi vzorci zgornjega sloja (različice v bolj mirnem, močnem ali divjem slogu) in dve različici podeželskega poda v hrastu z lakirano površino. Ladijski pod iz javorja, jesna in hrasta z lakirano površino. Novo v sortimentu je tudi naoljen pod s površino v obliki ribje kosti in praktično vezavo Crosslock.

Čista narava

Surovina naravnih lesenih tal hrast Solido raste približno od 50 do 100 let v evropskih gozdovih, preden ga predelajo v lesena tla. V tem času prevzamejo drevesa življenje gozda, ozračje gozda ter rastlinje in živalstvo, ki so v evropskih gozdih prisotni. To ustvarja edinstven naravni izdelek, ki odraža njegovo lepoto in vrednote v bivalnih prostorih. Skrbna obdelava v edinstvena tla iz naravnega lesa Solido v hišo vnese »košček gozda«.

Troslojna struktura

Pod iz naravnega lesa Solido ima troslojno strukturo. Zgornja plast je sestavljena iz izbranih evropskih vrst lesa v ustrezni debelini in je naravno oljena ali lakirana. Srednji sloj je sestavljen iz lesa iglavcev, ki v primerjavi z zgornjim in spodnjim slojem poteka prečno. Zaradi te strukture je mogoče naravno »obdelavo« lesa omejiti, s katero preprečimo tudi nastanek razpok, nabrekanje in škripanje lesa.

Že naoljen pod – za takojšno uporabo

Naravno olje počasi prodira v strukturo lesa, se strdi, impregnira in zaščiti les pred umazanijo in vlago. Standardno se naneseta dve plasti naravnega olja, tako da lahko takoj, ko se pod položi tudi po njem že hodite.

5 Gc – hitro polaganje tal

Montaža s 5Gc-vezavo je hitra in preprosta: deske je potrebno pod kotom vzdolžno in s sprednje strani zapreti. »Klik« potrdi pravilno zaskočitev desk v utorih. Za montažo in demontažo ne potrebujete dodatnega orodja.

SPLETNI KATALOG: Več informacij o naravnih lesenih tleh Solido in video posnetkih o polaganju tal.

( )