Vsi Vsi Impulz

Fibrano: naravna talna obloga brez umetne mase

Fibrano talne obloge so narejene le iz obnovljivih virov kot so les, pluta, naravna vlakna in smole. © LICO

#IMPULZ | Pri podjetju Lico je glavna tema trajnost. Švicarski strokovnjak za talne obloge s svojim naravnimi talnimi oblogami Fibrano®, ki ne vsebujejo umetnih mas, predstavlja izdelek, ki si zasluži naziv »posebno trajnosten«. Talne obloge so narejene iz obnovljivih virov kot so les, pluta, naravna vlakna in smole.

Predstavljajte si, da hodite v svoji dnevni sobi po tihih in toplih tleh. Vaši sklepi so vam hvaležni, ker jim date občutek, kot da bi hodili po vzmeteh in jih tako nevede podprete, hkrati pa hrastov ali kamniti dekor talnih oblog ustvarjata prijeten in udoben ambient. Naravne talne obloge Fibrano® vse to zmorejo, saj so sestavljene iz petih plasti: premaza HotCoating, digitalnega potiska, udobnega sloja Fibrano®, plošče iz naravnih vlaken, ki zadržuje vlago in stisnjene podložne plute.

Premaz HotCoating poskrbi za visoko trpežnost razreda 33. To pomeni, da je zgornja površina talne obloge odporna tudi na praske in kemikalije. Talne obloge so stoodstotni naravni izdelki, vendar izpolnjujejo tudi visoke standarde, ki jih zahtevajo sodobne talne obloge. Talne obloge se lahko uporabljajo tako za zasebne kot poslovne prostore.

Udobni sloj Fibrano® izboljša zvočno izolacijo v prostoru, učinek vzmetenja pa poskrbi, da je hoja po talnih oblogah nežna do vaših sklepov. Podlaga iz plute pa zmanjša zvok ter hrup pri hoji. Zgornji sloj pa še dodatno poskrbi za prijetno hojo in visoko raven udobja.

Harmonična podoba

Naravne talne obloge brez umetnih mas, so izdelane z digitalnim potiskom s faktorjem ponovitve do 18 desk. To pomeni: ponovitev vzorcev praktično ni. Rezultat je celotna harmonična podoba talnih oblog. V kolekciji bo vsak našel nekaj zase: deske z dolžino 1815 x 200 milimetrov so na voljo z avtentičnim vzorcem lesa v različnih barvnih odtenkih: od peščenega hrasta Nairobi do naravnega hrasta Villa in ameriškega rdečega hrasta. Poleg tega lahko stranka izbira med kamnitimi vzorci od vzorca peščenjaka do betona Loft Dark.

Trajnostni razvoj

Za podjetje Lico trajnost ni le samo beseda. Okoljska zavest se tukaj piše z velikimi črkami. Stavbo podjetja v Müstairju v Švici krasi 8000 m2 fotovoltaičnih panelov (sončna elektrarna).

SPLETNI KATALOG: Fibrano naravna talna obloga

( )