Vsi Praksa

Flexinno: vedno prilagodljiv

Soba z modulom Boxspring © www.garger.at

#PRAKSA | Upravitelji hotelov in apartmajev poznajo problem: soba, ki je namenjena za dve osebi se po potrebi razširi z dodatnim ležiščem. Ob tem sta estetika in udobje sobe navadno postavljena na stranski tir. Mizarstvo Flexinno GmbH iz Saalbacha je s sistemom pohištva Flexinno našlo pravo rešitev: v le nekaj preprostih korakih se lahko kavč spremeni v pograd in tako dobimo iz dvoposteljne sobe udobno družinsko sobo.

Avstrija živi od turizma, glavna prednostna naloga v hotelirstvu je prilagodljivost, tudi glede zmogljivosti sob. Hitro potrebujete dodatni prostor za spanje otrok in da je dvoposteljna soba kar najbolje izkoriščena bi bilo najbolje, da bi bilo v njej šest ljudi. Prav v tej situaciji lahko uporabimo pohištveni sistem Flexinno, ideja ki je prišla po naključju, pravi vodja mizarstva v Saalbachu Josef Langegger. »Ideja se je porodila pravzaprav iz potrebe, saj nudimo v družinskem podjetju med tednom tudi prenočišča s pogradi za mlade. Za vikende, ko smo imeli tudi odrasle stranke in so tudi te morale spati na pogradih in to smo želeli spremeniti. Naš sistem smo prvič predstavili na mednarodnem sejmu GAST v Salzburgu, po katerem se je pohištveni sistem Flexinno od leta 2003 razvijal na podlagi zahtev strank.«

Ključna je individualnost

Vsaka postelja Flexinno je lahko edinstvena, saj lahko kupec izbere vrsto lesa, dekorativni material, barvo in prevleko za kavč kot je usnje ali tkanina. Model „Plano Frame Cube“ na primer ponuja tudi možnost, da leseno sprednjo stranico zložljive postelje okrasite z vašo najljubšo sliko. Tako dobi vsaka hotelska soba svoj karakter. Glavne prednostni nalogi pohištvenega sistema Flexinno sta vedno estetika in udobnost. Mizarstvo iz Saalbacha je pri vseh korakih izdelave sistema vedno v kontaktu s stranko: od zasnove do skice in izdelave 3D pogleda do izdelave in montaže. Podjetje Schachermayer mizarstvu iz Salzburga že vrsto let dobavlja okovje, pritrdilne elemente, orodje, montažne dele ali kemično-tehnične izdelke.

Od dvoposteljne sobe do družinske sobe

Visoke postelje so že vrsto let v trendu. Tudi tukaj so s pomočjo sistema Flexinno zasnovali dodatno idejo: super udobne postelje lahko postavite kjerkoli v prostoru, prečno ali vzdolžno. Tako se lahko prostorna dvoposteljna soba, brez večje izgube prostora, spremeni v sobo s šestimi ležišči, bodisi z zakonskimi ali enojnimi posteljami. V naslednjih dveh letih bo mizarstvo Flexinno investiralo v nove prostore s stroji, ki bodo imeli 4.0 tehnologijo, tako bodo tudi izrez lahko opravili v samem mizarstvu, kar trenutno ni mogoče. V novi trinadstropni stavbi podjetja bo tudi oddelek za razvoj izdelkov, montaža posteljnega sistema in pisarne. Naložba znaša devet milijonov evrov.

Miren spanec

Podjetje Flexinno GmbH poskrbi v zadnjem času tudi za miren spanec s serijo posteljnega sistema Wellinno®. Osnovna ideja posteljnega sistema je optimalna podpora telesa v vseh spalnih položajih, ne glede na to, ali ležite na hrbtu, trebuhu ali boku. Pomirjajoče valovito gibanje, podobno kot pri vodni postelji, poskrbi za daljši in sproščujoč spanec.

VEČ INFORMACIJ: Flexinno

 

 

( )