Vsi Vsi Impulz

Igra barv na terasi

Ko se odločate med svetlimi in temnimi terasnimi deskami, ne smete upoštevati le estetskih, temveč tudi praktične vidike. © Silvadec

#IMPULZ | Izbira popolne barve terasne deske iz kompozitnega lesa je več kot estetska odločitev: med toplimi, zemeljsko rjavimi odtenki in sodobnimi, elegantnimi sivimi toni, leži cel svet možnosti. Vendar je pri izbiri barve pomembna tudi okolica: pri načrtovanju terase je treba upoštevati tudi zunanjo ureditev, barvno shemo strehe in oken ter vizualni prehod med notranjim prostorom in zunanjim delom.

Med rjavo in sivo barvo je široka paleta barv, ki nam daje veliko možnosti izbire: terasne deske Silvadec iz kompozitnega lesa nudijo različne izvedbe v dveh glavnih barvah, z najmanj 21 možnimi kombinacijami. Seveda je na koncu odločilen tudi okus človeka, vendar na to vpliva veliko dejavnikov: ali terasa meji na zeleni travnik ali ima pogled na kamenje? Kakšna je barva oken in strehe? Kakšen je vizualni prehod med teraso in bivalnim delom? Vse to lahko vpliva na izbiro prave barve.

Stvar okusa

Rjavi toni so naravnega, toplega videza, ki popolnoma harmonira z zunanjo pokrajino in ustvarja prijetno in vabljivo atmosfero. Sivi toni pa terasi dajejo sodoben, eleganten pridih, ki odlično dopolnjuje urbani ali minimalističen slog. Obe barvni različici sta vsestranski, z dolgo življenjsko dobo in preprosti za kombiniranje, zato sta idealna izbira za vsako teraso. Zaradi njune odpornosti na vremenske vplive in preprostega vzdrževanja sta praktična in estetska rešitev za vsak zunanji prostor. Kaj je najbolj primerno? Na samem kraju izgradnje terase si oglejte barvo fasade, strehe, oken, žaluzij ali zunanjih senčil. Kaj vidite, ko stojite na balkonu ali terasi? Drevesa, ograjo, zaščitno ograjo? Vso to barvno shemo je potrebno vključiti v izbiro barve desk za teraso. In nenazadnje, ne smete ustvariti prevelikega kontrasta med notranjim in zunanjim delom: če imate na prehodu položen siv fini kamen, potem bodo sive terasne deske v enakem slogu razširile prostor in optično povečale notranji prostor.

Svetlo ali temno

Ko se odločate med svetlimi in temnimi terasnimi deskami, ne smete upoštevati le estetskih vidikov, temveč tudi praktične vidike. Temne deske absorbirajo več sončne svetlobe, zato se hitreje in močneje segrejejo, medtem ko svetle deske odbijajo več svetlobe, zato so hladnejše in udobnejše za bosonogo hojo. Na splošno kompozitni material oddaja sončno toploto, ne glede na to, ali gre za pesek, masivni les ali eksotično vrsto lesa. V vsakdanjem življenju se prah ali umazanija bolj pozna na temnih deskah, medtem ko so madeži vode, zemlja ali odtisi stopal bolj vidni na svetlih deskah. Še majhen nasvet: barvo terase nikoli ne smete prilagajati barvi pohištva ali dekoraciji, saj se barva pohištva, dekoracije z leti spreminja. Trendi se spreminjajo, trpežne deske Silvadec pa imajo življenjsko dobo tudi do 25 let.

Virtualno oblikovanje terase

Spremenite s Schachermayer prostorskim načrtovalcem talnih oblog vašo vizijo prostora v resničnost. Preprosto naložite fotografijo zunanjega prostora in se potopite v svet virtualnega oblikovanja. Z le nekaj kliki lahko na kraju samem izberete različne terasne deske, jih virtualno položite, določite smer polaganja in jih prilagodite slogu zunanjega prostora. Doživite, kako lahko z različnimi možnostmi izbire terasnih desk terasa oživi.

Dekorji rjavih terasnih desk

Lima rjava krtačena, Rio rjava krtačena, Sao Paulo rjava krtačena, Colorado rjava z utori, Exotic rjava (z utori, gladka, strukturirana), Äquator rjava, gladka, Savanne rjava, gladka, lakirana, Colorado rjava (gladka, strukturirana).

Dekorji sivih terasnih desk

Belem krtačena, Cayenne siva krtačena, Ushuaïa siva krtačena, antracitno siva (z utori, gladka, strukturirana), svetlo siva (z utori, gladka, strukturirana).

DIGITALNI PROSTORSKI NAČRTOVALEC TALNIH OBLOG

SPLETNI KATALOG

( )