Vsi Vsi Impulz

Konusni veznik - neviden in stabilen

Raznolik regalni sistem lahko poljubno spreminjate in razširite ter tako dobite doživljenjskega spremljevalca. © 7172

#IMPULZ | Ko se dva usposobljena mizarja odločita za študij arhitekture, lahko od njiju pričakujete nič manj, kot lepo oblikovane in uporabne kreacije. V kombinaciji z iznajdljivostjo so nastale patentirane rešitve, kot je konusni veznik.

Thomas Kandler in Robert Kern sta se spoznala med študijem arhitekture v Münchnu. Od takrat naprej sta uresničila že veliko skupnih projektov. Eden od projektov je privedel do izuma, kateri je še danes aktualen, nastanek konusnega veznika.

 

Oblika in delovanje

Stranka je želela prostor, kjer bi lahko pokazala svojo zbirko knjig. Želela si je popoln regalni sistem, ki bi segal od stene do stene in od tal do stropa, brez vidnih vijakov in okovja. Thomas in Robert sta iskala primerno okovje, ki bi bilo nevidno. Nista ga našla, zato sta hitro sama izumila vezni sistem in rodil se je konusni veznik. Nov veznik je odprl nešteto možnosti za nadaljnje projekte, kot je modularni pohištveni regalni sistem "7172". En kos pohištva je lahko vaš stalni spremljevalec v različnih življenjskih situacijah in lahko ga uporabite na različne načine. Inovativni sistem vas bo vedno znova vabil k novim in igrivim spremembam.

Veznik se lahko uporablja za vezavo majhnega pohištva, kot so klubske mizice, klopi in komode, police in pregradne omare, pregrade za prostor na sejmih, v trgovinah ali pisarnah. Osnovo veznika sestavljata zaokrožen utor in nevidno okovje-konusni veznik. Preprosta kombinacija povezuje med seboj ne le stranic in polic omar, temveč ponuja tudi druge možnosti uporabe. Značilna lastnost regalnega sistema 7172 je ogrodje, ki je sestavljeno iz različnih polic in sten. Videz in uporabo pohištva lahko zelo hitro prilagodite trenutnim potrebam. Po drugi strani pa je mogoče vgraditi v sistem stabilizacijske in zvočne elemente, različne sisteme vodenja in označevanja, različne materiale, površine in ličnice. Dodatke in elemente v regalnem sistemu lahko kadarkoli zamenjate ali premestite, ne da bi ga pri tem morali razstaviti.

 

Skrita povezava

Čeprav je celoten veznik sestavljen iz preprostih delov, veznik prepriča z izredno stabilnostjo in nosilnostjo. Konusni veznik idealno deluje pri fiksnih povezavah, kjer še dodatno ojača in utrdi vezavo med polico in steno npr. pri pregradnih policah. Močna povezava med tirnico in tulcem prepreči izbočenje police, saj povezava deluje na natezno obremenitev. Če uporabite trdi les, potem ne potrebujete tirnice. S posebnim rezkalnikom urežemo utor, ki nadomesti tirnico in služi kot vodilo. Tako prihranite na delu in materialu.

Tudi že obstoječe pohištvo je mogoče naknadno opremiti s sistemom konusnih veznikov in tako pohištvo dodatno ojačate in stabilizirate. Prednost za kupce: stabilno pohištvo z nevidno povezavo, ki ščiti visokokakovostno površino. Poleg tega lahko povezavo preprosto sprostite in jo ponovno prilagodite ali pa spremenite. Tudi police lahko po želji spreminjate in prilagodite individualnim potrebam. Področje uporabe je široko. Možnost vgradnje v niše v obrti in industriji in za konstrukcijo hrbtišč, polic in korpusov. Hitra in preprosta obdelava nudi številne možnosti uporabe, izboljšav in poenostavitev.

 

SPLETNI KATALOGVeč informacij o izdelkih

VEČ INFORMACIJ: Regalni sistem 7172 

VEČ INFORMACIJ: Konusni veznik

( )