Vsi Vsi Praksa

Mobilna hiška na kolesih: kampiranje deluxe

Pri kampiranju je prostor zelo dragocen. Zaradi tega je prostor v kabini Sunny Slide Out še toliko bolj impresiven. © Wohnkabine/Tollerian, M. Hartl

#PRAKSA | »Ne potujete, da bi nekam prispeli, ampak da potujete, to je vedel že Johann Wolfgang von Goethe. Alexander Tollerian razmišlja zelo podobno: proizvajalec letal iz Salzburga in strasten navdušenec nad kampiranjem je ustvaril z mobilno hiško na kolesih Sunny Slide Out majhen prostorski čudež. Hiška se preprosto pritrdi na zadnji del pick-up vozila (poltovorno osebno vozilo z odprtim tovornim prostorom) in potovanje se lahko začne.

Alexander Tollerian je že kot majhen otrok raje preživljal svoj prosti čas na modelarskem letališču, na motorističnih prireditvah ali delavnici, kot pa na nogometnem igrišču, in če je že tako, je življenjska pot potem takem že nekoliko začrtana. Salzburžan je avanturist, že več kot 25 let potuje po Evropi in Afriki z motorjem ali pa z jadralnim letalom. Prenočeval je že na veliko različnih mestih: sprva na prostem, v spalni vreči na gori pri startnem mestu za jadralna padala ali pa pod milim nebom pod krilom letala. Udobno je postalo šele z odpravami na divje živali in strešnim šotorom za terenski avtomobil. Kot družinski oče, je Alexander Tollerian uresniči svojo idejo o mobilni hiški na kolesih.

Čudežna mobilna hiška na kolesih

Mora biti prostorna, prilagodljiva, uporabna in združljiva z vsemi običajnimi pick-up vozili. Istočasno pa se naj ne bi, kot navdušencu nad kampiranjem, ničemur odpovedali. Celih 15 let je izučen izdelovalec lahkih letal in vodja projektov, ki je delal za znana podjetja kot so Carbo Tech, Diamond Aircraft ali Gramiller, tuhtal in delal na svoji mobilni hiški/kabini Sunny Slide Out. Alexander Tollerian s ponosom razloži, kaj je tako posebnega na njej: »Tega na evropskem trgu za vozila pick-up. V naši hiški/kabini smo ustvarili do 20 odstotkov več prostora. To pomeni: štiri udobne spalne in sedežne površine, kuhinjo s pomivalnim in kuhalnim delom in veliko delovno površino, izdaten prostor za shranjevanje, ogrevanje, toaleta in tuš.« Super stvar pri tem je: hiško/kabino lahko na mestu počitnic preprosto snamete s pick-up vozila in jo tako uporabljate brez ovir. Tako vam ni potrebno pri vstopu in izstopu se povzpeti na vozilo. Ko kabine ne potrebujete, jo lahko preprosto postavitev v garažo ali nadstrešek za avto. Zavzame manj prostora in manj dela je z njo v primerjavi s prikolico ali avtodomom.

Več dogodivščin

Pri kampiranju je prostor zelo dragocen. Zaradi tega je prostor, ki ga kabina Sunny Slide Out ponuja toliko bolj impresiven. Če izvlečemo stranske dele hiške ima štiričlanska družina več kot dovolj prostora za udobno kampiranje. In vse to dobite veliko lažje kot kjerkoli drugje: kabina, narejena v Avstriji je v primerjavi z ameriškimi modeli Slide-Out, zavestno zasnovana tako, da je narejena iz lahkih in visokokakovostnih materialov, s prefinjeno tehniko in najvišjimi varnostnimi standardi. Alexander Tollerian: »Z našo kabino lahko greste kamorkoli. Oddaljenost od tal, okretnost in pogon na vsa štiri kolesa zagotavljajo več prostora in še več dogodivščin. Kabino izdelujem osebno, ročno v Salzburgu v Nußdorf am Haunsbergu. To je kakovost, izdelana v Avstriji.« Mobilna hiška na kolesih Sunny Slide Out je primerna za vsa srednje velika pick-up vozila vseh običajnih znamk avtomobilov na evropskem trgu.


VEČ INFORMACIJ: Mobilna hiška na kolesih

( )