Vsi Vsi Praksa

Mah in umetnost z roko v roki

Slike iz mahu podjetja MK Werbetechnik so zelo priljubljene. © SCH/A. Prammer

#PRAKSA | Pravi mah kot dizajnerski in stilski element v notranjih prostorih je projekt podjetja MK Werbetechnik iz Linza. Živahen podjetniški par Marlene in Markus Stadler sta uresničila svojo nenavadno idejo v praksi. Po naključju sta med brskanjem po internetu prišla do nove ideje.

Ideja iz interneta je učinkovala. Decembra 2019 sta s strastno motivacijo pričela raziskovati in preverjati postopek oblikovanja mahu. Sprva je dvojec eksperimentiral v lastnem stanovanju in kadi. Cilj je bil trajno ohraniti naravno gojeni mah in hkrati ohraniti njegov pristen in naraven videz. Številni neuspeli poizkusi so privedli do tega, da sta pričela iskati dobavitelje mahu, ki bi jima lahko dostavili že obdelan naravni mah različnih vrst in barv za nadaljnjo obdelavo. Dobavitelje sta našla v Franciji in na Nizozemskem, kjer imajo odlično kakovost mahu in hitro dostavo.

Evropski dobavitelji v veliki meri naravne vrste mahu gojijo trajnostno. Ko mah poberejo, ga temeljito operejo, nato ga s posebnim postopkom konzervirajo in ga tako naredijo trajnega. Končna kakovost je pri tem neverjetna in prinese kupcu v hišo košček narave. Do zdaj je bilo potrebno takšna umetniška dela iz rastlin, ki so bila v notranjih prostorih, vedno zalivati in jih negovati, da so rastline preživele in uspevale. Z novo ponudbo podjetja MK Werbetechnik je to zdaj preteklost. Ko je enkrat mah pritrjen na sliko, dekorativno ploščo, ga ni potrebno vzdrževati več let.

 

Vizija in inovacija

Ta izjemna dela iz mahu prinašajo v sejne sobe, hotele, velnese, savne kot tudi v pisarne ali prostore za prireditve naraven in osvežujoč ambient. Narava in umetnost sta si podali roke ter ustvarili nekaj unikatnega. Posebej razvita blagovna znamka ponuja strankam možnost, da na dekorativno steno oz. sliko dodajo tudi ime in logotip podjetja.

Na voljo je tudi široka paleta barv, ki odpira vesolje, polno ustvarjalnih možnosti. S pomočjo CNC-rezkalnega stroja lahko garantirajo izdelavo kakršne koli oblike, ki si jo kupci zaželijo. Poleg tega umetniška dela in obloge tudi izolirajo prostor. Podjetje Moos (mah) in podjetje MK Werbetechnik sta dragocena partnerja, ki skupaj z veliko kreativnosti in izkušnjami poskrbita za stranke in da so vaša oglasna sporočila čim bolj vidna. Odprli so tudi nov razstavni salon, ki ga je mogoče že obiskati.

Več informacij: www.werbemontagen.at

( )