Vsi Vsi Impulz

Kuhanje in peka z vsemi čutili

Hrustljava bagetka, sočno pecivo ali slasten bananin kruh – z novimi aparati Bosch in Siemens bo priprava jedi uspela tako babicam kot tudi vnučkom. © Siemens

#IMPULZ | Bodisi vrhunski kuharski mojster ali začetnik, pekovska vila ali strokovnjak za pečenko, z novo Siemens generacijo iQ700 in Boschovo serijo 8 vam bo uspela vsaka sanjska jed. Najnovejša generacija pečic, ki bo kmalu na voljo tudi pri nas (Siemens), Bosch serija 8 je že na voljo, namreč s pomočjo umetne inteligence lahko sama sprejema prave kuharske odločitve.

Tako sta zdaj kuhanje in peka otročje lahka. Z novo Bosch serijo 8 in Siemens modeli iQ700 je vse mogoče – od nouvelle Cuisine (sodobna francoska kuhinja) do tradicionalne domače kuhinje. Obe seriji navdušujeta z novo, prefinjeno obliko, ki jo oblikujejo intuitivno upravljanje, eleganten videz in impresivni TFT-zaslon na dotik.

Peka kot pri babici

Hrustljava bagetka, sočni šarkelj ali slasten bananin kruh – z novimi aparati Bosch in Siemens bo priprava jedi uspela tako babicam kot tudi vnučkom. Z novim senzorjem za peko PerfectBake (Bosch) in senzorjem za peko Plus (Siemens) lahko konstantno merite količino vlage v pecivu in pekovskih izdelkih. Naprava nato samodejno prilagodi način gretja, čas in temperaturo. Vse kar mora kuhar ali kuharica storiti je, da izbere jed in pritisne na gumb start. Otročje lahko! Poleg tega lahko z novo funkcijo Air Fry iz Bosch serije 8, cvremo bolj zdravo.

Kuhanje kot pravi gostilničarji

Ko gre za kakovost pečice pogosto ocenjujemo po tem, kako sočna oziroma kako hrustljava je pečenka na pravih mestih. Tudi tu nova generacija pečic Bosch in Siemens že vnaprej razmišlja. S pomočjo izjemno občutljivih merilnih točk pri sondi za peko PerfectRoast (Bosch) ali sondi za pečenje Plus (Siemens) bo svinjska pečenka ali pecivo pečeno popolnoma.

Para za okus

Naprave določijo popolno temperaturo v sredici hrane na stopinjo in sekundo natančno ter izračunajo preostali čas pečenja – v pečici, mikrovalovni ali parni pečici. Z Boschovo serijo 8 (funkcija pare Plus) in Siemensovimi modeli iQ700 (parno pečenje Plus) lahko vaši pečenki dodate pravo hrustljavo skorjo. Ali pa ohranite vso naravno aromo, večino vitaminov in hranilnih snovi z nežnim kuhanjem v sopari in tako ostane zelenjava čvrsta, ribe in meso pa mehko in sočno. Funkcija omogoča kuhanje v pari do 120 °C, zato so jedi pripravljene še hitreje in nežnejše.

Kuhanje brez recepta

Obe seriji imata tudi uporabniku prijazen TFT-zaslon na dotik, s katerim je kuhanje in peka še preprostejše. Na zaslonu izberite jed, pečica pa vam bo nato sama izbrala način gretja, pravo temperaturo in čas priprave. Pripravljeno!

Očesu prijetno

Bosch navdušuje z brezhibno obliko s temno stekleno sprednjo stranjo, aluminijastim eloksiranim ročajem in digitalnim upravljanim gumbom/obročem, ki je vgraviran v stekleno površino. Siemens pa navdušuje z edinstvenim novim zaslonom na dotik. Tako pri Siemensu, kot pri Boschu so aparati, naj gre za mikrovalovno pečico, parno pečico, vgradni aparat za kavo ali klasično pečico, v velikosti in oblikovno med seboj usklajeni, zato jih je mogoče med seboj odlično kombinirati. Enotna višina pokrivne letve zagotovi nemoten prehod in sodobno obliko. In ker oko z vami ne le je, ampak tudi kuha, funkciji activeclean (Siemens) ali EcoClean Direct Plus zagotavljata samočiščenje aparatov.

Spletni katalog: Siemens pečice

( )