Vsi Praksa

Lesene igrače iz Pinzgaua

Thomas in Rosmarie Feldbacher že 32 let uspešno vodita družinsko podjetje. © piho

#PRAKSA | V vsakdanjiku se poizkušamo izogibati plastiki, predvsem pri izbiri igrač, zato se vedno več odločamo za lesene igrače. Podjetje »piho«, Pinzgauer Holzspielzeug (Lesene igrače iz Pinzgauerja), iz Salzburga je otroke že pred 32 leti navdušil s kakovostnimi lesenimi izdelki. Danes ima podjetje prodajni sortiment od gugalnega konja do lesenih jaslic.

 

Leta 1988 je luč sveta ugledal prvi piho-tovornjak: 18-delni leseni tovornjaček so lansko leto po 32 letih v omejeni seriji ponovno izdelali. Asortiment podjetja je v 32 letih neprestano rasel. Vse kar si želi otroško ali odraslo srce vam v podjetju izdelajo ročno: gugalnega konja, družabne igre, velika in majhna vozila, jaslice, puzzle ali poučne igre. Za ustanovitelja podjetja Thomasa Feldbacherja in njegovo ženo Rosmarie je trajnost še posebej pomembna: »Naše lesene igrače so v veliki meri izdelane ročno ali z običajnimi stroji za obdelavo lesa. Za igrače običajno izberemo v glavnem domači les, kot je les smreke, javorja, bukve in breze. Izdelki v večini ostanejo naravni ali pa jih premažemo z naravnimi olji ali voski ali pa jih pobarvamo z barvami, ki so okolju in otrokom prijazne.«

Pedagoško

Družinsko podjetje iz Neukirchen iz Pinzgua ima za vsako izdelano igračo jasna merila: igrače izdelujejo iz masivnega lesa, imajo dolgo življenjsko dobo, so uporabne, stabilne in primerne za otroke. Prava lesena igrača, naj bo to namizna igra ali lesena igrača, ustreza vsem evropskim uredbam za igrače, zlasti glede varnostnih zahtev. Za Thomasa Feldbacherja in njegove sodelavce je seveda pomembna tudi oblika: » „Izdelujemo okolju prijazne igrače ter damo veliko na izobraževalno noto igrač. Igrače so lepo in stabilno izdelane ter inovativne. Naši izdelki se pogosto prenašajo iz generacije v generacijo.

VEČ INFORMACIJ: Pinzgauer Holzspielzeug piho

( )