Vsi Vsi Impulz

Naj vam zleze pod kožo

Stensko ogrevanje z infrardečo ploščo SIKU navdušuje s svojo brezčasno in tanko obliko, pa tudi s preprosto montažo ter s poceni, a učinkovitim ogrevanjem. © SIKU

#IMPULZ | Infrardeči žarki so za človeško oko nevidni. Žarki prodrejo v kožo in ustvarijo prijetno toploto od znotraj. Pozitiven vpliv na zdravje je znanstveno dokazan. Blagodejni vpliv na celotno telo si lahko privoščite tudi med svojimi štirimi stenami – bodisi z infrardečimi ploščami bodisi s površinskimi grelci za infrardeče kabine.

Latinska predpona infra pomeni pod in označuje, da je frekvenca infrardečega valovanja pod frekvenco rdeče svetlobe, ta pa ima v spektru vidne svetlobe najnižjo frekvenco. In prav tukaj pridejo do izraza infrardeči žarki: energija prodre skozi kožo v krvno ožilje in se tako hitro razporedi po celotnem človeškem organizmu. Telesna temperatura se tako poveča, potimo se bolj kot v savni in vse to pozitivno vpliva na naš imunski sistem. Dokazano je, da infrardeči žarki pomagajo pri težavah s sklepi, hrbtenico in z mišicami. Žarki pomagajo pri kardiovaskularnih obolenjih, izboljšajo polt in delujejo pomirjajoče. Tako postane obisk infrardeče kabine izlet dobrega počutja za celotno telo. Toplota, ki jo oddajajo infrardeči žarki, pa je primerna tudi za starejše ljudi in otroke.

Celoten spekter

Infrardeči grelec Thera-Med® oddaja svoje sevanje v celotnem infrardečem spektru, kar je zelo dober približek naravnim sončnim žarkom. Kratkovalovni infrardeči žarki prodrejo v spodnje plasti kože, tako lahko na prizadeto mesto pride več kisika, pospeši pa se tudi metabolizem. Kombinacija sproščanja mišic in povečan krvni pretok je idealna, saj deluje protivnetno in lajša bolečine.

Pozitivna energija infrardečih žarkov se že zdavnaj ne uporablja samo v velnes centrih in savnah. Z grelnimi ploščami se »zdravi žarki« selijo tudi v naše bivalne prostore. Ti lahko poleg običajnega gretja poskrbijo za želeno temperaturo, npr. v prehodnem obdobju, v prostorih, ki jih ne uporabljamo vseskozi, kot so klet, pisarna, kopalnica, celo v počitniških hiškah. Dolgovalovni infrardeči žarki pa ogrejejo zgornjo plast kože, tako je koža nežno obsevana po večji površini. Grelne plošče, kot je infrardeča plošča SIKU, se hitro namestijo na steno ali strop in jih je mogoče upravljati s termostatom. Zahvaljujoč svoji brezčasni in tanki obliki se grelne plošče popolnoma prilegajo sodobnim bivalnim prostorom in imajo 98-odstotni izkoristek učinkovitosti. Nežno ogrejejo telo od znotraj in zagotovijo notranjo klimo prostora brez prahu. Prepričajte se o pozitivnih učinkih infrardečih žarkov.

 Spletni katalog: infrardeči izdelki

( )