Vsi Vsi Impulz

Zasebni spa

Dizajnerske plošče SIBU poskrbijo za luksuzni izgled kopalnice. © SIBU

#IMPULZ | V času hitrega vsakdanjika postaja kopalnica vedno bolj kraj umika in dobrega počutja. Tu pogosto preživimo edini čas dneva, v katerem poskrbimo samo zase, brez pametnega telefona, otroškega hrupa ali stresa. Tako je tudi kopalnica doživela stilsko preobrazbo: asortiment Schachermayer tako ponuja široko paleto pisanih kopalniških umivalnikov, dekorativnih plošč, kopalniške razsvetljave, okovja in kopalniških armatur.

 

70-ih letih je bila kopalnica še vedno edini uporaben prostor, kjer se ljudje niso veliko zadrževali. Danes so kopalnice okras hiš, ki bolj spominjajo na velnes centre. Zaradi tega prihajata vedno bolj v ospredje oblika in slog kopalnice.

Dizajnerske plošče Sibu

Podjetje Sibu si je za cilj zadalo prav to: kolekcija Bath Art (velika slika zgoraj in majhna slika desno). Plošče Sibu za kopalnice v eksotičnih odtenkih, kot so barva avokada, biserov ali karija, dajo vašim mokrim prostorom »nekaj več« in so zaradi posebne obdelave odporne na vodo in paro. Zato jih lahko uporabljamo tudi v tuš kabini. Pri podjetju Sibu stranki ni potrebno izbirati med lepim in praktičnim, materiali so preprosti za nego, odporni na praske, primerni tudi za visoke temperaturne spremembe in preprosti za montažo. Kopalniške dekorativne plošče Sibu so izdelane izključno v Avstriji in so 100-odstotno  brez PVC-ja.

SPLETNI KATALOG: več informacij o izdelkih Sibu


Okovje za tuš kabine

Tudi okovje za tuš kabine že zdavnaj ni več, kar je bilo: serija Easy vas bo prepričala z ravnim okovjem, medtem ko vas bo serija Steelbase prepričala z okroglo obliko. 

SPLETNI KATALOG: več informacij o okovju za tuš kabine

 

Barve in oblike

Najpogostejša barva v naših kopalnicah je bila do zdaj bela, npr. pri umivalnikih. Toda sodobne oaze udobja postajajo vse barvitejše: že dolgo je v trendu črna barva, ki so se ji pridružile tudi druge, kot je barva granatnega jabolka, žajbljasto zelena ali puder modra, ki dajo keramiki v kopalnici avantgardni videz.

Paša za oči, serije Ipalyss™ Ideal Standard, so umivalniki, ki jih je oblikoval angleški oblikovalec Robin Levin. Poleg bele sijaj barve  vam je zdaj na voljo tudi šest različnih osnovnih oblik in deset novih barv. Umivalniki, ki so narejeni iz izjemno tanke keramike, ki pa je kljub temu kristalno trda in trpežna, so prava estetska paša za oči v kopalnici.

Kdor želi v kopalnici še dodatne barve, ima velik izbor tudi pri kopalniških armaturah in sanitarnih izdelkih: poleg črne barve je tu še tudi zelo moderna zlata barva. Barvni odtenki, kot so cool sunrise, barva niklja ali warm sunset serije Essence znamke Grohe, prinašajo v vašo kopalnico klasičen življenjski slog. Kolekcija Essence v minimalistični obliki daje vašemu zasebnemu spaju zaradi plemenite barvne sheme določen faktor razkošja.

SPLETNI KATALOG: več informacij o seriji Ipalyss

SPLETNI KATALOG: več informacij o seriji Grohe-Essence

 

Igra svetlobe

Da bi oblika kopalnice zasijala v novi luči, je potrebna tudi doba osvetlitev, kajti dnevi hladne neonske svetlobe so minili. Za leto 2021 tudi tukaj velja: manj je več in uporabnost ne izključuje popolne oblike. Tako vas bodo prepričala kopalniška svetila z močno stransko osvetlitvijo z inovativno tehniko DualColor. To pomeni, da so barve svetlobe 3000 K toplo bela in 4000 K nevtralno bela združeni v eno svetilko. Z uporabo enega daljinca lahko brezstopenjsko prilagajamo barvo svetlobe ter zatemnitev. Kopalniška svetilka Aalto znamke Domus Line je lahko tudi stranska LED-svetilka s posebnim difuzorjem Full Light.

SPLETNI KATALOG: več informacij o svetilki za zrcalo Aalto

SPLETNI KATALOG: več informacij o svetilkah za zrcala LD 8101

Hydrowall

Razvoj kopalnice v zadnjih 20 letih kaže, kako hitro se trendi spreminjajo. Zato je bolje, da imate na voljo oblikovni sistem, kot je Concept HydroWall. Z vodoodpornimi stenskimi elementi, ki segajo od tal do stropa, lahko svojo kopalnico v trenutku posodobite in prenovite s preprosto montažo. Dizajnerski elementi v barvnih odtenkih, kot je cement creme (cementno kremasta) ali dunkel iron (temno železo), se pritrdijo s primernim montažnim lepilom in so z utorno-vzmetno vezavo preprosti za obdelavo. Stenski elementi Hydrowall niso le čista, ampak predvsem hitra in poceni varianta za prenovo vaše kopalnice – v primerjavi s popolno prenovo ali polaganjem keramičnih ploščic v novo kopalnico.

SPLETNI KATALOG: več informacij o stenskih elementih Hydrowall

 

 

 

( )