Vsi Vsi Impulz

Nevidno prezračevanje

Vgradnja okenskih prezračevalnikov v škatlo rolet ponuja jasne vizualne prednosti. © Siegenia

#IMPULZ | Nadzorovano dovajanje svežega zraka, ki je od zunaj nevidno, je s pomočjo okenskih prezračevalnikov lažje in bolj estetsko, kot kdaj koli prej. Okenski prezračevalniki Aeromat midi, Aeromat midi Hy, Aeromat 80 in Aeromat 100 podjetja Siegenia združujejo prezračevanje s privlačnim videzom in preprosto vgradnjo brez rezkanja v okna ali okvirje. Trenutno to velja za sisteme vodilnih proizvajalcev, kot so Hella, Roma, Beck & Heun, Heroal, Lehr in Bero.

Vgradnja prezračevalnikov v škatle rolet ponuja arhitektom, izdelovalcem in končnim uporabnikom jasne vizualne prednosti: ker na zunanjem delu fasade ni vremenske zaščite, so prezračevalniki od zunaj popolnoma nevidni in jih je mogoče estetsko vključiti v arhitekturo stavbe. Tudi ko so rolete spuščene, zagotavlja prezračevalnik ves čas prilagojeno menjavo zraka. Dokazano visoke vrednosti zvočne izolacije pa zagotavljajo, da moteči zunanji zvoki ostanejo zunaj. Montažerji pa profitirajo zaradi preproste montaže prezračevalnika na notranji strani škatle za rolete, ki ne zahteva nobenih posegov na oknu ali okenskem okvirju. Odvisno od vrste škatle za rolete, je brez težav mogoča tudi naknadna vgradnja med prenovo.

Prilagodljiva zmogljivost prezračevanja

Visoko stopnjo prilagodljivosti zagotavlja tudi možnost izbire med štirimi različnimi prezračevalniki. Prezračevalnik AEROMAT midi ima npr. diskretni videz in ročno zapiranje. Po drugi strani pa prezračevalnik Aeromat midi HY 42 dB z nadzorom vlage zagotavlja prilagojeno prezračevanje po potrebi. Dva prezračevalnika za fasade Aeromat 80 in AEROMAT 100 pa sta prilagojena višjim zahtevam glede zračne in zvočne izolacije. V kombinaciji prezračevalnika in roletne škatle, je mogoče doseči vrednosti zvočne izolacije do 64 dB.

Več informacij:

Motorni prezračevalniki

Multi-Vent prezračevalniki

Prezračevalne rešetke

 

( )