Vsi Vpogled

Novo varovalo pred padcem

© SCH/M. Reichl

#VPOGLED | Ravno na področju delovne zaščite je pomembno ostati v koraku s časom. Podjetje Schachermayer si zelo prizadeva in vlaga sredstva v razvoj najnovejših varnostnih tehnik in materialov. Usposabljanje v podjetju Teufelberger na temo varovanje pri padcu, je bil tako logičen korak naprej, saj le tako lahko našim kupcem v največji meri posredujemo informacije s področja varnosti in o kakovostnih izdelkih.

Teufelberger, podjetje s tradicijo prepriča svoje kupce z najnovejšimi izdelki in tehnikami na področju varoval pred padcem. Zdaj so ta kakovostna varovala na voljo tudi pri podjetju Schachermayer. V sklopu uvajanja smo izvedli temeljito šolanje strokovnega oddelka za delovno zaščito, da bodo naši svetovalci pripravljeni na vsa morebitna vprašanja in zahteve kupcev. V okviru šolanja smo na primer prikazali pravilno uporabo varovalnega traku in samopovratnega sistema, pravilno postavitev delovnega območja, kot tudi osnovno uporabo reševalnega sistema.

Preprečevanje padcev je prav tako pomembno, kot pravilno ravnanje v nesreči. Velik poudarek na šolanju je bila tudi pravilna namestitev varnostne opreme in na kaj je potrebno biti še posebej pozoren. Še posebej kočljivo je delo z dvižnimi odri, zato smo si še bolj podrobno in temeljito ogledali delovanje dvižnih odrov in na kaj moramo biti pri tem pozorni. »Zelo smo veseli za tako temeljito šolanje. Celotni oddelek je bil s celim srcem pri tem, ko so se izobraževali na novih napravah. V prihodnosti lahko našim kupcem ponudimo še bolj podrobno in obsežnejše svetovanje. Posebno na področju zaščitne opreme in varoval pred padcem ni prostora za kompromise.«, je za nas povzel napet in uspešen dan Christian Kerbl, vodja strokovnega področja zaščitne opreme v Schachermayer Linz.

 

VEČ INFORMACIJ: varovalo pred padcem Teufelberger

( )