Vsi Vsi Impulz

Optično drugače – tehnično premišljeno

Okovje za drsna vrata Halcö navdušuje s stilsko eleganco in izjemno kakovostno tehniko. © Halcö

#IMPULZ | Brezčasno okovje za drsna vrata Halcö iz črnega jekla ali antik železa je posebej primerno za vgradnjo v lesena in steklena vrata. Izraz črno jeklo se uporablja za surovo jeklo naravnega videza. S posebnim postopkom oblikovanja pri zelo visokih temperaturah, nastane estetska površina s črno modro škajo (železov oksid, ki nastaja pri žarjenju ter se lušči pri kovanju in valjanju, sin. plena, okujina, vir: Tehniški metalurški slovar - dr. Andrej Paulin) in odtisi.

Naneseni premaz ima učinek patine in ščiti material. Izrazit videz je nezamenljiv in poudarja visoko kakovost izdelkov. Po postopku segrevanja, okovje ročno potopijo v posebno zaščitno olje in ga premažejo. S premazom poskrbijo za plemenit in eleganten sijaj okovja. Izdelki iz črnega jekla so zaradi njihove obdelave posebni in edinstveni, zato je vsak kos unikaten. Okovje za drsna vrata in garniture Halcö je predvsem primerno za vgradnjo v lesena in steklena vrata.

Okovje iz črnega jekla

Črno jeklo je zelo priljubljeno, ki se pogosto uporablja kot brezčasen stilski element pri notranjem oblikovanju prostorov. Tako imenovano črno jeklo je naravno železo, ki se obdela s kovaškim ognjem pri zelo visokih temperaturah. V tem zapletenem postopku material razvije svojo značilno ožgano in kovano strukturo, zaradi česar je vsak izdelek unikat. Tudi črno jeklo je potrebno na koncu obdelave zapečatiti, da se ga zaščiti pred korozijo, tudi v notranjih prostorih. Največja dovoljena obremenitev garnitur za drsna vrata je 80 kg, primerno za vrata debeline med 35 do 45 mm. Distančna puša je na voljo v 35 mm ali 50 mm različici. Pomembno je tudi podlaga, na katero so nameščena vrata. Za običajno ometane površine je 35 mm puša dovolj, medtem ko je za obložene zidove priporočljiva 50 mm distančna puša.

Spletni katalog

( )