Vsi Vsi Impulz

Preobrazba zunanjih oaz dobrega počutja

Edinstvena sestava kompozitnega lesa mu daje edinstvene lastnosti: ne posivi, odporen proti gnilobi in preprost za vzdrževanje. © Silvadec

#IMPULZ | Poletje je v polnem teku, življenje se je preselilo ven. V skladu s tem je podjetje Silvadec predstavilo tri nove serije terasnih oblog iz WPC-ja, ki upravičijo svoja imena: Emotion (čustvo), Elegance (eleganca) in Athmosphere (atmosfera). Tukaj boste našli za vsak zunanji prostor nekaj. Kaj želite da vaš zunanji prostor odseva? Odpornost, eleganco ali mogoče brezčasnost. Z novim postopkom IPE pa so se družini Silvadec pridružili tudi talne obloge v videzu tropskega lesa.

 

Na terasah nič ne daje tako prijetnega in toplega občutka kot les. Vendar ni bolj dovzetnega materiala na vremenske vplive kot je les. Idealna alternativa so WPC-deske, ki se po svoji naravnosti skoraj ne razlikujejo od lesa, so pa bolj odporne na vremenske vplive kot les. Nove serije Silvadec so prava paša za oči, njihova obdelava in funkcionalnost pa neprekosljiva.

Kombinacija naredi razliko

Toda kaj je pravzaprav kompozitni les? Gre preprosto za kombinacijo dveh zelo različnih sestavin z dopolnjujočimi se lastnostmi, v tem primeru lesa in polimerne smole. Kompozitni les ima številne ekološke prednosti, saj je izdelan iz recikliranih lesnih sekancev in žagovine, zato ga je mogoče reciklirati v neskončnost. Edinstvena sestava kompozitnega lesa mu daje neprimerljive lastnosti: ne sivi, njegova barva je obstojna, odporen je proti gnitju in preprost za vzdrževanje. Zelo visoka vsebnost lesa pa ga razlikuje od drugih kompozitnih materialov na trgu: z njim je preprosto delati, njegov topel videz je dolgotrajen, je udobnejši in odporen na UV-sevanje.

Elegance (eleganca)

Monoekstrudirana deska Elegance zagotavlja pristen in brezčasen videz za zasebne terase ali poti. Možno jo je obdelati kot masivni les, primerna tudi za izdelavo okroglih ali različno rezanih teras. V primeru prask jo je mogoče pobrusiti, po potrebi pa tudi pooblati ali vrtati. Deska ima dolgotrajen, ne spreminjajoči se videz. Deska Elegance je na voljo v brezčasni gladki izvedbi ali kot strukturirana različica z vzorci, ki spominjajo na letnice v lesu, vzorec se z leti spremeni in deski doda še dodaten videz naravnega. Idealna za prostor okoli bazena, saj je odporna na klor, sol in čistila za bazene.

Emotion (čustva)

S svojo gladko in nedrsečo površino je "topla" deska idealna za balkone, terase in bazene. Zaradi ekskluzivnega postopka izdelave ima vsaka monoekstrudirana terasna deska Emotion edinstven videz. Barvni odtenki oddajajo na soncu zlate reflekse in jih je mogoče odlično kombinirati z naravnimi kamni.

Atmosphere (atmosfera)

Kompozitna ekstrudirana terasna deska Atmosphere se zaradi posebnega postopka izdelave pohvali z izjemnimi lastnostmi: je trpežna in barvno obstojna ter ne drsi. S posebnim postopkom izdelave vsako posamezno kompozitno desko prevlečejo z zaščitnim slojem polimera, ki ohranja intenzivnost in edinstveno barvo deske. Deska je na voljo v šestih barvah in je še posebej primerna za javne površine, kot so restavracije, kavarne, bazeni ali čolnarne.

NOVO: Tropi z IPE

Novost v ponudbi so terase iz kompozitnega lesa v dizajnu tropskega lesa! In to v vsem barvnem razkošju, ki ga Silvadec premore. Barva z leti ostane stabilna in ne zbledi. Poleg tega se IPE-deske ne cepijo in so preproste za vzdrževanje. IPE-deske boste našli v različnih barvnih odtenkih od oranžno rjave do temno rjave, prav takšne kot se pričakuje od terasnih desk narejenih iz tropskega lesa.


SPLETNI KATALOG: Silvadec

( )