Vsi Vsi Impulz

Preprosto UV-lepljenje stekla

Pravilna uporaba in popolno lepilo zagotavljata trdnost in najvišjo kakovost. © Bohle

#IMPULZ | Lepljenje različnih materialov je del splošne tehnike v izdelavi sodobnega pohištva in opremljanja prostorov. Ravno pri izvedbi obstajajo pomembne razlike, ki se odražajo v kakovosti in videzu izdelka. Preberite kako pravilno lepiti steklo.

Idealno delovno mesto, popolna priprava in prava izbira materiala so zelo pomembni. Prvi korak je, da zagotovite čisto obdelovalno površino, saj tako dosežete optimalen rezultat. Vse lepilne površine morajo biti čiste, suhe in brez maščobe. Čistilno sredstvo ne sme puščati sledi ali povzročati odstopanja. Potrebna je predhodna obdelava površine, če to zahteva obdelava materiala.

Položaj in pritrditev

Naslednji pomemben korak je idealen položaj lepljenih delov. Lepilo med strjevanjem polimerizira in tvori pri tem nekakšno mrežo. Če del, ki se lepi ni dovolj pritrjen, se mreža poškoduje, trdnost pa poslabša.

UV-lepila

Kombinacija pogojev v okolju in obremenitev so odločilna merila za izbiro ustreznega lepila. Izbirate lahko med kapilarnimi lepili z nizko viskoznostjo ali lepili s srednjo viskoznostjo, odpornimi na udarce in elastičnimi lepili. Zaradi lastnosti materialov in kemičnih nezdružljivosti, morda ne bo mogoče uporabiti lepil, ki se strdijo z UV-žarki. Vendar ima podjetje Schachermayer rešitev tudi za te posebne primere. Obsežna ponudba izdelkov Bohle seveda vključuje tudi primerne UVA-svetilke za utrjevanje UV-lepil.

Izdelki v spletnem katalogu

( )