Vsi Vsi Vpogled

Spletni katalog 2.0 - novi svet

Novi spletni katalog je preprostejši za uporabo in ima veliko prednosti. © SCH/M.Reichl

#VPOGLED | Legendarni spletni katalogi Schachermayer so že desetletja zelo priljubljen vir informacij, saj zagotavljajo dober pregled nad posameznimi temami. To dodano vrednost smo za naše stranke želeli dvigniti na sodobno digitalno raven. Projekt je trajal skoraj eno leto, s katerim se je ukvarjal oddelek produkt marketinga v Linzu (Schachermayer, Linz).

Prave informacije ob pravem času niso le odločilna konkurenčna prednost na številnih področjih, temveč tudi bistveni dejavnik učinkovitosti in kakovosti. Novi digitalni/spletni katalogi so bili prvič predstavljeni v okviru sejma BWF 2022 in so naleteli na navdušujoče odzive.

Procesi v ozadju

Oblikovanje novih katalogov je bil zapleten in intenziven proces, ki je vključeval številne odločitve, sestanke in razprave. Število izdelkov v spletni trgovini ni bilo popolnoma skladno s številom izdelkov v spletnih katalogih, nenehna aktualizacija izdelkov je bil velik izziv vključiti vse zahteve v nove kataloge. Do sedaj ste lahko trenutne zaloge, podatke o izdelkih in razpoložljivost izdelkov v spletni trgovini videli le kot registriran uporabnik. To in še veliko več naj bi se s novimi spletnimi katalogi spremenilo ter zagotovilo udobnejšo in preprostejšo uporabo. Da bi upoštevali probleme in želje strank, smo številne dolgoletne stranke podjetja Schachermayer v obsežni raziskavi povprašali o njihovih potrebah in mnenjih o spletnih katalogih. Pridobljeni podatki so bili ovrednoteni, iz njih pa smo pridobili ustrezne ugotovitve in smernice za prenovo naših spletnih katalogov. Nova razporeditev in poenostavitev skupin izdelkov zagotavljata večjo preglednost in jasno strukturo znotraj ponudb. Ideja je bila, da bi se izognili razmišljanju po posameznih delih in bi lahko s preprostimi piktogrami ustvarili hiter in dober pregled nad izdelki v spletnih katalogih. Dopolnjevanje spletne trgovine in spletnih katalogov za stranke je bil velik izziv. Prednosti spletnih katalogov in prednosti spletne trgovine naj bi bile vedno uporabne za obe področji.

Izdelki in katalogi

Novi spletni katalogi so razdeljeni na zavihke izdelki in katalogi. Skoraj celoten asortiment izdelkov je razdeljen na dvanajst novih področij. Področja so razdeljena na preproste skupine izdelkov, preko katerih lahko hitro in strukturirano naredite predizbor, pri čemer pa se ni potrebno prijaviti. Tako lahko spletne kataloge enakovredno uporabljajo, tako prijavljene stranke kot tudi interesenti, ki niso prijavljeni. Novi sistem tako izboljšuje povezanost med spletnimi katalogi in spletno trgovino na vseh nivojih. Prikaz asortimenta je bistveno poenostavljen. Celotna spletna stran v enaki meri uporablja informacije iz posameznih področij v enaki meri. Nov sistem izboljšuje povezavo med spletnimi katalogi in spletno trgovino na vseh nivojih. Celotno vsebino, kot so video posnetki, varnostni listi, navodila za montažo, 360° slike in še veliko več, si lahko zdaj po potrebi ogledate kar preko spletnih katalogov. Poleg tega lahko posamezne izdelke preprosto prenesete iz spletnega kataloga v nakupovalno košarico.

Mnenje stranke

Andreas Stöllinger, mizar: »Na kolega iz Schachermayerja sem se obrnil z nekaj vprašanji, na katera je znal jasno in podrobno odgovoriti. Celotno upravljanje spletne strani, naročanje je postalo lažje in bolj pregledno. Tudi nakupovalna košarica je zdaj preglednejša in preprostejša za uporabo – meni osebno je to veliko bolj všeč.«

VEČ INFORMACIJ BOSTE NAŠLI TUKAJ

 

( )