Vsi Impulz

Samozapiranje

© Dormakaba

#IMPULZ | Program okovja za steklene sisteme znamke Dormakaba je dobil novo pridobitev. Podjetje je prvič na sejmu BAU 2019 predstavilo novo kotno okovje z vgrajeno hidravlično samozapiralno funkcijo, ki se ujema z že uveljavljenimi univerzalnimi oblikami z površinami iz inoxa in aluminija.

Kotno okovje Universal Motion je le malo večje kot klasično univerzalno kotno okovje, z velikim plusom, ki nudi udobje, tako pri vgradnji, kot tudi pri vsakdanji uporabi. Okovje se uporablja pri nihajnih ali tečajnih vratih, vgrajeno v steklena vrata ali kot enojna vrata z direktnim priključkom na steno, brez podboja.

 

Inteligentna tehnika

Okovje Universal Motion samodejno zapre 10 in 12 mm stekleno vratno krilo s težo do 100 kg in širine do 1 m. Moč zapiranja lahko nastavite neodvisno za dva zapiralna območja s pomočjo dveh ventilov. Večje območje zapiranja je med odpiralnim kotom 140° in 45°. V območju 45° in zaprtim položajem spodnja sila zapiranja deluje kot blažilnik in preprečuje nihanje vrat, ki se odpirajo na obe strani. Močnejša zapiralna sila pa na drugi strani zagotavlja natančen ničelni položaj za enosmerna vrata. Okovje je na voljo tudi s funkcijo zaklepanja in brez nje in tako izpolnjuje dnevne potrebe uporabnika.

 

Stroški in prihranek na času

Uporabno kotno okovje s hitro montažo v kombinaciji z vrtljivim ležajem, ki ga je možno preprosto priviti na tla. Tridimenzionalna nastavitev talnega ležaja omogoča lahko prilagajanje možnim tolerancam na talni konstrukciji. To pomeni ogromno prihranka na času in manjše stroške v primerjavi z vgradnjo talnega vratnega zapirala. Nižji stroški za uporabnika pri nabavi okovja, ker ni potrebno dodatnega zapirala. Tla ostanejo nepoškodovana zaradi talnega vrtljivega ležaja in celo talno gretje ni ovira. Okovje je tudi rešitev za naknadno vgradnjo v že obstoječe prostore npr. v pisarne, zdravniške ordinacije ali kot vetrolov v zasebnih hišah.

 

SPLETNI KATALOG:  več informaciji o izdelkih

( )