Vsi Vsi Impulz

Silvadec: visoka kakovost in nizke vrednosti emisij

Vse Silvadec kompozitne deske, ki sestavljajo terase, zaščitne ograje in fasadne obloge, so izdelane v Evropi iz evropejskih surovin. © Silvadec

#IMPULZ | Smo v sezoni, ko smo veliko zunaj, kar pomeni, da je tudi glavna sezona za delo na terasi, vrtu ali na balkonu. NOVOST v naši ponudbi je visoko kakovosten lesni kompozit Silvadec, ki je preprost za vzdrževanje. Francosko podjetje je specializirano za trajnostne izdelke iz kompozitnega lesa, ter se osredotoča na okolje in visoko kakovost. Oba sta temelja za DNK-podjetja.

Kompozitni les je kombinacija dveh zelo različnih sestavin. Terasne deske Silvadec so sestavljene iz dveh tretjin mešane lesne moke francoskega porekla in ene tretjine polietilena z visoko gostoto. Rezultat je okolju prijazen in inovativen izdelek, ki ima številne pozitivne lastnosti pri uporabi. Deske Silvadec so preproste za čiščenje, odporne, zahtevajo malo vzdrževanja in so neobdelane. So nedrseče, ne vsebujejo soli in ne potrebujejo veliko vzdrževanja.

Pot, ki jo je pred dvema desetletjema začelo podjetje Silvadec, je občudovanja vredno: v treh proizvodnih obratih v Franciji in Nemčiji trajnostno proizvajajo izdelke iz kompozitnega lesa. Leta 2014 je podjetje Silvadec vložilo v lastno tovarno lesne moke, nedaleč stran od sedeža podjetja v Bretanji. To zagotavlja kakovost in sledljivost surovin, hkrati pa zmanjšuje ogljični odtis. 100 zaposlenih zagotavlja letni promet v višini 42 milijonov evrov in več kot 1 milijon m2 izdelanega kompozitnega lesa na leto.

Misli na jutri

Pandemija in ukrajinska kriza sta svetovno gospodarstvo postavili na glavo. Roke dobave vse bolj prestavljajo zaradi pomanjkanja surovin, dobaviteljev iz Azije ali pa izdelki prihajajo iz vojnih območij. Podjetje Silvadec se je zgodaj odzvalo na te razmere in svojo proizvodno verigo razvila v Evropi. Vse deske iz kompozitnega lesa, iz katerih so izdelane terase, zaščitne ograje in fasadne obloge, so izdelane v Evropi iz evropskih surovin, ki so skrbno izbrane zaradi svojih ekoloških in tehničnih lastnosti. Z osredotočenjem na kratke razdalje lahko zdaj omejijo vpliv krize na proizvodnjo in dobavne roke. Bénédicte Jézéquel, direktorica in soustanoviteljica podjetja Silvadec: »Prepričana sem, da upoštevanje dobavnih rokov vpliva na zadovoljstvo naših strank. Zato mi je bilo vedno pomembno, da imamo velike zaloge surovin, ki nas ščitijo pred motnjami pri dobavnih rokih in višjo silo. Po mojem mnenju je treba vedno pričakovati nepričakovano, ali kot pravi Edgar Morin: »Kolikor vemo, so se vsi pomembni dogodki v svetu zgodili popolnoma nepričakovano, vendar se kljub temu še naprej obnašamo kot da se nam ne more zgoditi nič nepričakovanega.«

Premišljeno

Silvadec se ravna po načelu »niti eno drevo ne bo posekano za izdelavo naših izdelkov.« Kompozitni les je mogoče 100-odstotno reciklirat, tudi v zdrobljeni obliki. Terasne deske, ki so na voljo v široki paleti barv, od tople rjave do žlahtne sive, združujejo vse prednosti lesa, brez njegovih pomanjkljivosti: deske ne posivijo, barva je doživljenjsko obstojna, odporne so proti gnitju in preproste za vzdrževanje. Zaradi zelo visoke vsebnosti lesa so preproste za obdelavo in doživljenjsko odporne na UV-žarke.

SPLETNI KATALOG: Silvadec

( )