Vsi Vsi Impulz

Solaflex spreminja sistem merjenja

Inovacije podjetja Solaflex prinašajo revolucijo v vsakdanjem delu na številnih področjih. © Solaflex

#IMPULZ | Gradbena in orodjarska panoga sta v osnovi odvisna od zanesljivih meritev. Zamenjava številk ali nečitljiva pisava povzročita velikokrat probleme, ki v najhujših primerih privede do dodatnih visokih stroškov pri projektih. Zato je podjetje Solaflex razvilo odlično rešitev in z novim digitalnim merilnim sistemom revolucionarno spremenila merjenje in meritve.

Idejo, ki se je rodila iz potrebe, je svetu predstavilo podjetje »Ceraflex«. Od začetka leta 2022 pa je na voljo tudi ekskluzivno pri podjetju Schachermayer. Z digitalnim merilnim sistemom Solaflex je vsaka merilna točka hitro in jasno določena. Digitalni tračni meter prenese podatke meritev neposredno v aplikacijo za meritve. Rezultati meritev so takoj vidni in jih je mogoče preprosto obdelati. Tudi kompleksni obrisi brez pravih kotov, niso težava za sistem. Datoteke DXF in PDF se samodejno kreirajo in preprosto prenesejo v programsko opremo CAD. Christian Mayr, izumitelj in lastnik, ponosno pove o projektu: »Zbrani podatki so zanesljivi in optimizirajo osnovne podatke za nadaljnji potek izdelave.«

Obrt 4.0

»Želeli smo ustvariti cenovno dostopen in zanesljiv sistem za vse obrtnike oziroma za celotno gradbeno panogo. Naše digitalno merjenje je v tem pogledu popolna rešitev in prepreči dosedanje težave pri merjenju,« pojasnjuje Walter Schweiger, tudi pobudnik in lastnik podjetja Solaflex. Nesorazmerne ročne skice in drage napake pri merjenju, so zdaj stvar preteklosti. Priprava na delo se zmanjša na minimum, celoten potek dela pa je zaradi tega bolj izpopolnjen. Vstop v obrt 4.0 je z inovacijami podjetja Solaflex preprost, hiter in poceni. Pri tem patentiran sistem zagotavlja prilagodljivost, učinkovitost in brezskrbne rezultate meritev v vseh panogah.

Spletni katalog: set digitalni tračni meter

Spletni katalog: merilni set Profi 

( )