Vsi Vsi Impulz

Solido 80 za drsna vrata

Okovje Solido 80 se lahko uporablja za notranja drsna vrata iz lesa in stekla s težo vratnega krila do 100 kg. © HELM

#IMPULZ | Okovje za drsna vrata, ki sta ga skupaj razvili podjetji Schachermayer in HELM, izdelujejo v Heiligenhausu (Nemčija) v Severnem Porenju-Vestfaliji, s svojo modularno strukturo izpolnjuje vse večje zahteve po individualnem oblikovanju notranjost in večjem udobju.

Dobro premišljen sistem okovja z odlično usklajenimi sestavnimi deli nudi številne rešitve za drsna vrata. Tudi za težko izvedljive situacije in z omejenim prostorom – od eno krilnih vrat do več krilnih sistemov, ki se lahko premikajo neodvisno drug od drugega, sinhrono ali teleskopsko. Prav tako za drsna vrata, ki so nameščena na steno, strop ali skrita v steno.

Les in steklo

Okovje Solido 80 se lahko uporablja za notranja drsna vrata iz lesa in stekla s težo krila do 100 kg. Osnove sistema klasična C-profilna tirnica in številne dodatne komponente (npr. pokrivne letve, distančni profili), pa se lahko univerzalno uporabljajo pri različnih vrstah vgradnje. Razvoj novosti ali dodatkov se vedno gleda iz vidika nemotenega vključevanja v že obstoječi sistem okovja.

Inovacije

Najnovejši dodatek je 22 mm visoka letev za steklo, ki omogoča uporabo steklenih drsnih vrat brez kakršne koli obdelave stekla. Primerna je tako za varnostno kaljeno steklo kot za varnostno lepljeno steklo. Po vgradnji na steklo je letev tudi višinsko nastavljiva. V kombinaciji s prav tako novo 75 mm visoko natično pokrivno letev je mogoče doseči nizko vgradno višino in s tem tudi, da drsna vrata izgledajo manjša.

Posebnost letve je, da se lahko uporablja tako pri notranjih drsnih vratih iz lesa kot tudi pri vratih iz stekla. Pri steklenih drsnih vratih se v letev preprosto vstavi še tesnilna ščetka. Če je bilo okovje Solido 80 do zdaj na voljo v brezčasno subtilnih površinah srebrne barve in v videzu inoxa, je bil zdaj trgu predstavljen dodaten barvni ton in sicer mat črna barva, ki je očarala s svojo barvno globino in sodobnim prostorom vdihne eleganco ter razkošje. Vratni ročaji KWS so popolnoma usklajeni z okovjem Solido 80 in okovjem za drsna vrata HELM: spekter ročajev sega od klasičnih okroglih in oglatih dolgih ročajev do utopnih ročajev, ki se namestijo plosko na vratno krilo, da se prihrani na prostoru ali pa ravno s površino.

Spletni katalog: Solido 80

( )